Vaše tipy

Inšpirujte sa zaujímavými tipmi priamo od našich čitateľov, ktorí nám posielajú fotografie svojich bytov, domov a záhrad pred a po rekonštrukcii.

jazierko pod stromami, lekná na hladine
Vaše tipy

Váš tip: Starostlivosť o jazierko v tieni. Čo k nemu vysadiť?

Opýtali ste sa redakcie: Po rodičoch sme zdedili zanedbanú záhradu. Radi by sme ju oživili. Je tam aj jazierko. Nevyzerá lákavo. Asi aj preto, že je veľkou časťou v tieni. Ako sa máme oň starať? Aké rastliny/kvety môžeme vysadiť do okolia? Toto poradil odborník.

zničená strecha, detail rohu
Strecha, podkrovie

Váš tip: „Chcem rekonštruovať strechu. Potrebujem stavebné povolenie?“

Do redakcie nám chodia aj otázky týkajúce sa stavebného povolenia. Pán Ľuboš zo Zvolena sa napríklad pýta, ako je to so stavebným povolením v prípade rekonštrukcie strechy.

mladý pár búcha metlou na strop
Legislatíva a financovanie

Váš tip: Susedov pes šteká hlavne v noci a stavebné práce robia v nedeľu. Ako riešiť hluk, ktorý vás doma vyrušuje?

Pani Zuzana nás upozornila na pomerne častý problém, ktorý má aj ona. Susedia majú milého psa, ktorý však v noci veľmi zanietene stráži a hlasným štekotom ju často zobudí. Ako sa dajú riešiť podobné nepríjemnosti? Skákanie detí nad vami, nočné hádky, priveľmi hlasná hudba či stavebné práce suseda cez víkend? Na koho sa obrátiť? A ako si upraviť bývanie, aby ste okolie nevyrušovali vy?

Kontajnerový dom po kolaudácii
Návšteva

Od projektu, cez stavebné povolenie až po realizáciu. Ako som si v Nesvadoch postavil kontajnerový dom

S manželkou sme dospeli do dôchodkového veku a nakoľko sme obaja veľmi aktívni, začali sme rozmýšľať, čo s voľným časom. V tom čase prišiel náš rodinný známy s nápadom, že v Nesvadoch ponúkajú pozemky na predaj pre rekreačné účely a či to nevyužiť.

Renovácia kúpeľne postup
Vaše tipy

VÁŠ TIP: Veľmi jednoduchá premena kúpeľne, pri ktorej nestratíte čas ani peniaze

Všetci veľmi dobre vieme, že kúpeľňa je najdôležitejším miestom v dome, ktoré neplní len úžitkovú, ale aj estetickú funkciu. Aby bolo preto vykonávanie hygienických potrieb pre nás aj príjemné, snažíme sa v tomto priestore o navodenie dobrej atmosféry pomocou moderného a nadčasového dizajnu. Aj rekonštrukcia alebo čiastočná renovácia tých najmenších obytných plôch si však vyžaduje značné peniaze, trochu skúseností a čas.

Dvojpodlažný rodinný dom s tehlovým obkladom
Kúpeľňa, WC

VÁŠ TIP: Vysnený rodinný dom, pri ktorom pomáhala celá rodina

Domček sme začali stavať asi pred dvoma rokmi. Keďže momentálne žijeme väčšinu roka v zahraničí, všetko trvalo trosku dlhšie. Veľmi nápomocná nám bola manželova rodina a rodinný známy. A ako to už na dedine býva, skoro každý, kto nám s domčekom pomáhal, bol rodina.

rekonštrukcia kuchyne
Kuchyňa, jedáleň

VÁŠ TIP: Svojpomocná renovácia klasickej desaťročnej kuchyne

Koncom roka 2019 sme kúpili starší byt, ktorý sme si postupne svojpomocne vylepšovali. Samozrejmosťou bolo vymaľovanie takmer všetkého, čo sa dalo. Najviac na nás však zapôsobila renovácia kuchyne.

Kuchyňa, jedáleň

VÁŠ TIP: Praktická prerábka kuchynskej linky

Počas Veľkej noci sme sa rozhodli, že využijeme čas, ktorý máme tráviť doma, a naša kuchyňa dostala nový šat.

Obývacia izba

VÁŠ TIP: Splnený sen o veľkej knižnici

Milá redakcia, aj ja by som sa chcela s vami podeliť o to, ako sme si vylepšili náš interiér. Môj manžel mal vždy sen o veľkej knižnici.

Nábytok

VÁŠ TIP: Ako sme si počas karantény vynovili bývanie

Rada by som sa zapojila do súťaže, tak posielam fotky, ako sme si vynovili bývanie počas karantény.