Bývanie

Odborné rady a návody ako si skrášliť bývanie, zariadiť kuchyňu, obývaciu izbu, detskú izbu, spálňu, či kúpeľňu a WC v online magazíne pre váš domov.

Pohľad na kuchynský kútik s minimalistickou linkou a barovým sedením.
Návšteva

Kuchyňa bola na chodbe, dvere zháňali po bazároch. Dnes sa vzdušný byt zdá byť omnoho väčším, ako naozaj je

V Holešoviciach, jednej z najzaujímavejších pražských lokalít, prešiel menší dvojizbový byt z prvej polovice minulého storočia v pomerne krátkom intervale zaujímavou úpravou. Vkus nového majiteľa ho zaviedol rovno do Studia Schwestern. Okrem dôvery vo vizuálne čistý rukopis interiéru priložil ruku k dielu dokonca aj on sám.

Žena používa parný čistič v kúpeľni.
Kúpeľňa, WC

Tipy, ako vyčistiť nevzhľadné škáry v kúpeľni

Pri niektorých miestnostiach tolerujeme neporiadok a nečistotu viac, pri niektorých menej. Kde ale chceme mať maximálne čisto, to je kúpeľňa. A to nielen preto, že je to miestnosť, kde vykonávame osobnú hygienu. Kúpeľňa je zóna relaxácie a pohody, chceme sa tu cítiť príjemne. Nenechajte si tento dojem ničím pokaziť. Dokonca ani nečistotami, ktoré sa zachytávajú v škárach medzi dlaždicami. Tých sa totiž môžete zbaviť.

Oddychový kútik s kreslami a stoličkami v hlavnej miestnosti bytu.
Návšteva

Interiér povýšený na umenie alebo uragán farieb? Byt mladého páru sa úplne vymkol trendom v modernom bývaní

Majitelia bytu v pokojnej časti pražských Vinohradov sa obrátili na architektky zo štúdia Formafatal s prianím jeho obnovy. Želali si elegantný a sofistikovaný interiér v eklektickom duchu, ale do dispozície sa veľmi zasahovať nemalo. Po vyhodnotení stavu bytu architektkami Dagmar Štěpánovou a Danou Szabó však bola čiastočná rekonštrukcia nevyhnutná.

Žena sa stará o izbové rastliny.
Zeleň v interiéri

Jednoduchý domáci trik odpudí škodce a pomôže rastlinám prosperovať. Stáť vás bude len pár centov!

Izbové rastliny potrebujú starostlivosť a pozornosť. Iba tak budú prosperovať a prinášať radosť. Čo však v prípade, ak sa im už na pohľad nedarí alebo ich napadli škodce? Predtým ako siahnete po dávke hnojiva či postreku z najbližšieho záhradníctva, skúste si pomôcť tým, čo máte zaručene doma.

Otvorená umývačka riadu.
Domáce spotrebiče

Hisense s inteligentnými umývačkami riadu

Značka Hisense rýchlo pokračuje vo svojej expanzii a pridáva do svojho sortimentu ďalšie veľké domáce spotrebiče: spolu s technologicky vyspelými vstavanými kuchynskými pomocníkmi aj plne integrované inteligentné umývačky riadu. Tie čoskoro doplnia inteligentné voľne stojace umývačky riadu, pribudnú tiež vstavané kávovary, ohrievacie zásuvky, odsávače pár a ďalšie veľké aj malé domáce spotrebiče.

Pohľad na časť obývačky so sedačkou, kozubom a zrkadlom.
Návšteva

Neuveriteľné, koľko elegancie môže niesť taká malá plocha. Mini byt by mohol učiť, čo znamená vkusné bývanie

Francúzsky šarm na priestore iba 35 metrov štvorcových. Zážitok z bývania v srdci Paríža.

Zelená špargľa na drevenej doske na krájanie.
Kuchyňa, jedáleň

3 jednoduché recepty so špargľou, ktoré by ste mali túto jar vyskúšať

Symbol pravej jari a zdravia nielen pre gurmánov. Šup s ňou na stôl!

Záber na spoločenskú miestnosť pri západe slnka.
Návšteva

Obraz dvoch žien v Bugatti odkrýva príbeh nevšedného priateľstva. Loft inšpirovala najrýchlejšia žena sveta, Eliška Junková

Vstúpite do priestoru loftu a neviete, či ste vo fabrike, v servise alebo skutočne v byte. Apartmán s drsným industriálnym dizajnom, zjemneným prvkami zo začiatku 20. storočia, navrhli architekti Bet Orten a Matěj Hájek ako poctu automobilovej pretekárke Eliške Junkovej.

Záhradná architektka Janka Bieliková v záhrade pri záhone.
Hurá do záhrady

Záhradná architektka: Netkanú textíliu som prestala používať, keď som zistila, aké škody pácha. Na boj s burinou sú najlepšie ruky

Záhradná architekta Janka Bieliková nie je vo svete dokonalých záhrad rôzneho druhu žiadnym nováčikom. Jej rady a nápady hltajú nielen tí, ktorí už tú svoju záhradu majú, ale aj tí, ktorí sa k vlastnej ešte len odhodlávajú. Ako sa k svojej profesii dostala a čo ju na prírode fascinuje najviac? Spýtali sme sa za vás.

Pohľad do kuchyne s tmavou linkou, vitrínou a stolom.
Nábytok

Nábytok tradične alebo high-tech?

Máte dom, apartmán či byt a uvažujete o jeho modernizácii? Hľadáte inšpiráciu alebo potrebujete poradiť? Príďte koncom apríla na výstavu Nábytok a bývanie v Nitre alebo navštívte ktorúkoľvek zo 68 predajní Decodom, kde vám interiéroví dizajnéri navrhnú modernizáciu interiéru zadarmo.