Z novej terasy sa tešili aj deti z detského domova

07. 11. 2012 Zdieľať

On-line súťaž o terasu z materiálu Twinson, do ktorej sa zapojilo 1 400 majiteľov rodinných domov a bytov, má svojho víťaza. Spoločnosť Inoutic však urobila radosť novou terasou aj deťom z detských domov. Vyzvala ich, aby zabojovali o terasu snov pre svoj domov.

— Advertorial —

Detské domovy z celého Slovenska dostali možnosť zapojiť sa do výtvarnej súťaže o terasu Twinson O-Terrace od spoločnosti Inoutic. Do súťaže sa zapojilo celkovo dvadsať detských domov z celého Slovenska. Úlohou detí bolo vytvoriť ľubovoľné umelecké dielo, ktoré malo vyjadrovať ich túžby a predstavy o budúcom využití terasy. Všetky prihlásené diela boli veľmi originálne a tvorivé. „Sme veľmi radi, že sme mohli spoznať prácu toľkých talentovaných a kreatívnych detí. V každom dielku sme cítili srdiečko a snahu. Pri hodnotení prác nebolo jednoduché určiť víťaza. Celkovo sa u nás zozbieralo viac ako 100 obrázkov, tri modely a množstvo básničiek a príbehov. Najradšej by sme venovali terasy všetkým detským domovom, ktoré sa do súťaže zapojil. Všetky práce si zaslúžili vyhrať. To, žiaľ, nie je možné a zvíťaziť mohol iba jeden,“ hovorí Ondřej Fridrich, marketingový manažér spoločnosti Inoutic.
 
 
O výbere víťaznej práce rozhodovali zamestnanci spoločnosti Inoutic. Z hlasovania mnohočlennej poroty napokon vzišiel víťaz – Detský domov Bratislava. Práca detí z tohto detského domova zaujala farebnosťou, nápaditosťou a veľmi osobitným čarom. Hlavnou časťou bol 3D model terasy, ktorý bol doplnený kresbami, príbehmi a básničkami. „Neustále sa snažíme zveľaďovať areál nášho detského domova. V tejto súťaži sme videli príležitosť skrášliť deťom prostredie, v ktorom vyrastajú. Veľmi nás potešilo už len nadšenie, s akým sa deti zapojili do spoločnej tvorby dielka. Keď sa dozvedeli, že vyhrali, doslova výskali od radosti,“ dodáva Eva Mojtová, riaditeľka Detského domova Bratislava.
 

Realizácia terasy snov

Na terasu snov pre Detský domov Bratislava sa vybral systém Twinson O-Terrace v marhuľovom farebnom odtieni. Realizácia terasy s plochou 70 m2 trvala dva dni. Montáž zrealizovala stavebná spoločnosť Ľubomír Pír, ktorá má s inštaláciou terás Twinson dlhoročné skúsenosti. Rýchlu montáž takisto uľahčovala nízka hmotnosť materiálu a vysoká presnosť jednotlivých prvkov.
 
 
Exteriérový podlahový systém Twinson O-Terrace sa montoval priamo na pôvodnú terasu, ktorá bola dostatočne vyspádovaná. Dosky z kompozitného materiálu sa ukladali na nenosný podkladový hliníkový profil. Keďže pôdorys pôvodnej terasy obsahoval aj šikmé plochy, výhodou bola jednoduchosť opracovania dosiek z kompozitného materiálu bežnými nástrojmi. Terasu elegantne zakončila hliníková lišta.
 
Terasa snov Twinson O-Terrace sa deťom slávnostne odovzdala začiatkom mája. Deti z bytu číslo päť sa tešia najmä na to, ako sa budú na terase hrať a tráviť spoločné večery. Snaha detí z ďalších detských domovov, ktoré sa do tohto projektu zapojili, ale nezískali hlavnú cenu, bola ocenená aspoň symbolickou cenou útechy – poukážkou na nákup športových potrieb v hodnote 100 eur.
 
Ďalšie informácie nájdete na  www.inoutic.sk.
Kategória: Podlaha, dlažba Stavba a rekonštrukcia
Tagy: súťaž twinson
Zdieľať článok