Zdroj: Axa-Property

Zdravo, komfortne, úsporne a spoľahlivo

17. 07. 2024 Zdieľať

Hľadáte pre svoj domov zdravé a efektívne riešenie zateplenia ušité presne na mieru?  

Spoločnosť Axa Property s.r.o je od roku 2007 spoľahlivým partnerom pre zateplenie a izoláciu. Vyškolený tím špecialistov sa postará o realizáciu bez zbytočného odpadu a neporiadku. Od prvotného výberu vhodných materiálov až po precíznu realizáciu aj komplikovaných detailov. Budúcnosť zateplenia a plnohodnotného bývania vidí Axa Property v striekanej a fúkanej izolácii, ktorá prináša zdravé prostredie bez plesní, tepelný komfort a reálnu úsporu na vykurovaní či chladení interiéru. Spolupracuje s najlepšími značkami na trhu (Isocell, Baumit, Huntsman Building Solutions, atď.). Neuprednostňuje žiaden konkrétny materiál, klientom vždy odporučí  ten najvhodnejší materiál podľa typu stavebnej konštrukcie.

Striekaná izolácia

Striekaná izolácia predstavuje modernú metódu zatepľovania. Okrem dlhej životnosti (50 rokov a viac) sa vyznačuje aj  eliminovaním tepelných mostov. Axa Property používa jednu z najúčinnejších pien na trhu Huntsman Building Solutions. Je ekonomicky a energeticky úsporná s nulovým vplyvom na ozónovú vrstvu (je 100 % nadúvaná vodou, nie plynom, ktorý zhoršuje difúzny odpor). Naša pena má všetky zdravotné certifikácie.

Je vhodná pre rekonštruované domy a na izolovanie ťažko prístupných miest. Pena dokonale prilieha k tehlovým stenám, betónu, drevu, ku kovovým konštrukciám a strešným izoláciám. Je účinná v každej klíme.

Zasnežený zrub v horách s kamiónom na ceste.

Zateplenie zrubu striekanou PUR penou Huntsman Building Solution Zdroj: Axa-Property

Pohľad na drevené trámy pod šikmou strechou s penovou izoláciou na podlahe.

Zateplenie stropu striekanou penou Huntsman Building Solutions.
Zdroj: Axa-Property

Tím Axa Property dokáže zatepliť priestor so striekanou izoláciou počas celého roka aj v extrémnych podmienkach od – 15 °C do + 50 °C. Navyše striekaná izolácia Huntsman Building Solutions prispieva k úspore nákladov za energie až do 70%.

Kvalita izolácie a stálosť vlastností garantujú, že ide o jednorazovú investíciu bez dodatočných nákladov. Pri aplikácii striekanej izolácie je návratnosť investície veľmi rýchla.

Okrem úspor na nákladoch a splnenia štandardov kvality je striekaná izolácia šetrná k životnému prostrediu. Izolácia Huntsman Building Solutions je difúzne otvorená čo zaručuje, že “objekt dýcha”. Suchá izolácia zvyšuje životnosť stavby, nosných prvkov (trámov, okien, muriva) a zamedzuje vzniku plesní.

Fúkané prírodné izolácie

Fúkaná izolácia predstavuje moderné a ekologické riešenie. Axa Property využíva iba kvalitné prírodné materiály: ISOCELL (celulóza), ISOCELL Woodycell (drevovlákno), STEICO (drevovlákno, celulóza), ROCKWOOL (kamenná vlna) a SUPAFIL (sklené vlákno).

Fúkaná izolácia od renomovaných značiek je zárukou kvality a má rad výhod:

  • Paropriepustnosť – vďaka vysokej paropriepustnosti dobre prepúšťa vlhkosť a pary a zabraňuje vzniku plesní a hniloby.
  • Bezšpárovosť – pri aplikácii sa dostane aj na ťažko dostupné miesta, čo zamedzuje vzniku tepelných mostov.
  • Nehorľavosť – z hľadiska najvyššej požiarnej bezpečnosti odporúčame použiť fúkanú izoláciu Granrock Super od značky Rockwool alebo Supafil Loft od Knauf Insulation, ktoré spĺňajú najvyšší stupeň požiarnej bezpečnosti A1.
  • Nízka nasiakavosť –  vďaka hydrofobizácii odpudzuje vodu  (nezadržiava vlhkosť v izolácii).
  • Zdravotne nezávadné – izolácie sú vyrobené z recyklovaných prírodných materiálov, sú netoxické a vďaka prírodnému pôvodu sú ľahko recyklovateľné. Zvyškový materiál je ľahko kompostovateľný.
  • Vynikajúca tepelná ochrana – majú vyššiu tepelnú kapacitu, výborne udržujú teplo v priestore.
  • Ochrana pred hlukom – fúkané izolácie majú najlepšiu akustickú pohltivosť
  • Šetrí náklady na bývanie – ušetríte viac ako polovicu nákladov na vykurovanie a chladenie.

Izolácia ISOCELL

Najpoužívanejšou fúkanou izoláciou je celulózová izolácia ISOCELL. Vyrába sa z celulózových vlákien a vzniká recykláciou čistého vytriedeného novinového papiera. Je vhodná na zateplenie stien, strešných šikmín, oblúkových striech a posledných poschodí. Vďaka svojej objemovej hmotnosti má najvyššiu mernú tepelnú kapacitu.

Fúkaná izolácia je vhodná pre trámový, sadrokartónový, klenbový, betónový aj keramický strop. Ľahko si poradí aj s izoláciou stien a priečok z interiérovej strany. Využíva sa pri zatepľovaní priemyselných budov a hál. Prináša úsporu nákladov na vykurovanie, chladenie a väčší komfort pre zamestnancov.

Pri zatepľovaní základov odporúčame tvrdú striekanú penu Huntsman Building Solutions. Uzavretá štruktúra peny je vhodná pre hydroizoláciu proti vlhkosti.

Súčasťou zatepľovacieho procesu by mal byť aj správny výber a samozrejme odborná inštalácia vhodnej parozábrany, ktorá bráni prestupu vlhkosti z interiéru do izolácie, a tak zvyšuje izolačné schopnosti konštrukcie. Keďže našou prioritou je vytvárať zdravú a prirodzenú klímu v interiéri, radi vám pomôžeme s výberom  a precíznou inštaláciou najvhodnejšej fólie práve pre váš konkrétny dom.  Parotesná fólia síce navýši rozpočet o pár stoviek eur, nakoniec však ušetríte. Rekonštrukcia vlhkej izolácie a zhnitej strešnej konštrukcie v dôsledku chýbajúcej parotesnej fólie by vás stála omnoho viac.

Podkrovie domu počas stavby domu.

Zateplenie stropu domu fúkanou izoláciou Isocell. Zdroj: Axa-Property

Komplexný servis a poradenstvo zdarma

Špecialisti z Axa Property sú vždy pripravení pomôcť. Radi poradia a písomne či telefonicky odpovedia na všetky otázky ohľadom ceny a vlastností zateplenia.

Ponúkajú bezplatné obhliadky. Obhliadky sa snažia zrealizovať čo najskôr, ideálne do 24 hodín, najneskôr do 3 pracovných dní. Tím Axa Property príde na nezáväznú obhliadku stavby zadarmo, navrhne materiálovú skladbu a zabezpečí potrebný stavebný materiál.

Obráťte sa na Axa Property a urobte prvý krok k lepšiemu životu.

Grafika s výrokom zákazníka.

Rýchla a precízna realizácia

Tím mužov pri zaparkovaných osobných i nákladných autách.

Zdroj: Axa-Property

Banner Axa-Property - Špecialisti na fúkané izolácie a parozábrany.

Zdroj: AXA Property

Realizácia fúkanej izolácie prevedená vyškoleným tímom Axa Property prebieha rýchlo, bez zbytočného odpadu a neporiadku. Odborník príde s nákladným autom na stavbu a prinesie so sebou všetko potrebné, vrátane stroja na fúkanie, materiálu a ďalšieho vybavenia.

Privedie fúkaciu hadicu na požadované miesto, stroj obsluhuje z nákladného auta prostredníctvom rádiového ovládania. O pár hodín si klient môže užívať kvalitne zaizolovaný priestor.

www.axaproperty.sk

Zdroj: PR Axa-Property

Kategória: Materiály
Tagy: izolácia strechy izolačné materiály tepelnoizolačný materiál
Zdieľať článok
Prečo vám zateká cez strechu a ako tomu zabrániť? Väčšinou sú za tým tieto poruchyUrob si sám

Prečo vám zateká cez strechu a ako tomu zabrániť? Väčšinou sú za tým tieto poruchy

Pomarančové šupky ako náhrada za chémiu: Poznáte tieto lacné a ekologické spôsoby, ako ich využiť?Záhrada

Pomarančové šupky ako náhrada za chémiu: Poznáte tieto lacné a ekologické spôsoby, ako ich využiť?

Extenzívna vegetačná strecha v 10 krokochDom z tehly

Extenzívna vegetačná strecha v 10 krokoch

Čo vysadiť k ružiam? Martin Čurda má niekoľko dobrých tipovZáhrada

Čo vysadiť k ružiam? Martin Čurda má niekoľko dobrých tipov