Návrh otvoreného prízemia, ktoré bude slúžiť ako kuchyňa, obývačka i jedáleň

Návrh otvoreného prízemia, ktoré bude slúžiť ako kuchyňa, obývačka i jedáleň

03. 08. 2018
Zdieľať

Veľký otvorený interiér navrhol architekt opticky rozdeliť na jednotlivé zóny, no zároveň mu ponechal jednoliaty charakter. Kombinácia masívneho dreva a bielych tehlových obkladov vytvorili vzdušný a čistý priestor.

ZADANIE ČITATEĽA

Obraciam sa na vás so žiadosťou o pomoc pri návrhu otvoreného prízemia, ktoré bude slúžiť zároveň ako kuchyňa, obývačka i jedáleň. Prírodné materiály sú pre nás prvoradé, takže by sme v ňom mali radi veľa dreva. Interiér by mal byť svetlý a vzdušný, môže byť s jemným etno nádychom. Rada by som mala kuchyňu bez horných skriniek, naopak, jedna stena môže byť použitá na vysoké skrine. Chladničku preferujeme voľne stojacu. Potrebujeme jedálenský stôl pre šesť ľudí, no neviem, kam ho umiestniť, keďže by som chcela mať v kuchyni aj ostrovček. S deťmi totiž radi varíme.

 

PROFI RIEŠENIE  

Pri návrhu som vychádzal z predstáv čitateľky, čiže vytvoriť vzdušný a útulný priestor v prírodných svetlých farbách. Navrhnutý kuchynský ostrov je z druhej strany prístupný sedeniu, čitateľka tak môže variť s deťmi. V kuchyni nie sú použité horné skrinky, iba línia jednej police, úložný priestor je riešený vo vysokej zostave. Tá je z jednej časti uzavretá, z druhej otvorená. Vo vysokej zostave je osadená samostatne stojaca retro chladnička SMEG. Jedálenský stôl je situovaný pred oknom do záhrady. Jeho umiestnenie bolo najväčším rébusom.

Boli iba dve možnosti – buď pri vstupe do priestoru, alebo medzi schodisko a okno do záhrady. Nakoniec som zvolil navrhnutý variant. Nie je totiž vhodné vstupovať hneď do priestoru jedálne. Okrem toho tu bola tiež požiadavka na šesť miest, čo by znamenalo zrieknuť sa v tomto prípade ostrovčeka. V celom priestore sú použité prírodné materiály – smerom od čela stola som použil dizajnový prvok dreveného pňa, ktorý sa opakuje tiež ako sedenie pri ostrovčeku. Denný priestor si tak zachováva prírodný severský nádych.

ARCHITEKT

Tip: Všetok nábytok a bytové doplnky na jednom mieste

Ing. arch. Tomáš Brindza, www. tb-arch.sk


pôdorys – návrh

VIZUALIZÁCIE TOMÁŠ BRINDZA


Varenie s deťmi. Ostrovček je navrhnutý tak, aby sa deti mohli zapájať do prípravy jedál. Okolo neho je dostatok miesta, takže poskytuje deťom pri varení neobmedzený pohyb.

Varenie s deťmi. Ostrovček je navrhnutý tak, aby sa deti mohli zapájať do prípravy jedál. Okolo neho je dostatok miesta, takže poskytuje deťom pri varení neobmedzený pohyb.
VIZUALIZÁCIE TOMÁŠ BRINDZA


Varenie s deťmi. Ostrovček je navrhnutý tak, aby sa deti mohli zapájať do prípravy jedál. Okolo neho je dostatok miesta, takže poskytuje deťom pri varení neobmedzený pohyb.


V objatí dreva. Celý priestor má útulný charakter vďaka prírodným materiálom. Masívnymi skrinkami, stolom i ostrovčekom s obložením dreva získava žiadaný etno nádych. Bielený dub v severskom štýle je navrhnutý nielen na podlahe, ale i na stene za jedálenským stolom a schodiskom.

V objatí dreva. Celý priestor má útulný charakter vďaka prírodným materiálom. Masívnymi skrinkami, stolom i ostrovčekom s obložením dreva získava žiadaný etno nádych. Bielený dub v severskom štýle je navrhnutý nielen na podlahe, ale i na stene za jedálenským stolom a schodiskom.
VIZUALIZÁCIE TOMÁŠ BRINDZA


V objatí dreva. Celý priestor má útulný charakter vďaka prírodným materiálom. Masívnymi skrinkami, stolom i ostrovčekom s obložením dreva získava žiadaný etno nádych. Bielený dub v severskom štýle je navrhnutý nielen na podlahe, ale i na stene za jedálenským stolom a schodiskom.


Biela tehlová stena v časti obývačky vystupuje ako protiklad k teplým prvkom z dreva. Výrazné dizajnové kreslo spolu s chladničkou v žltých odtieňoch osviežujú prírodne ladený interiér. Jednotlivé zóny sú v dennom priestore čitateľné a vzájomne prepojené.

Biela tehlová stena v časti obývačky vystupuje ako protiklad k teplým prvkom z dreva. Výrazné dizajnové kreslo spolu s chladničkou v žltých odtieňoch osviežujú prírodne ladený interiér. Jednotlivé zóny sú v dennom priestore čitateľné a vzájomne prepojené.
VIZUALIZÁCIE TOMÁŠ BRINDZA


Biela tehlová stena v časti obývačky vystupuje ako protiklad k teplým prvkom z dreva. Výrazné dizajnové kreslo spolu s chladničkou v žltých odtieňoch osviežujú prírodne ladený interiér. Jednotlivé zóny sú v dennom priestore čitateľné a vzájomne prepojené.

 

NÁVRH A VIZUALIZÁCIE: TOMÁŠ BRINDZA

ZDROJ: časopis Môj dom 7/2018

Kategória: Navrhovanie interiéru
Tagy: dizajn interiéru návrhy interiérov tehlové obklady
Zdieľať článok

Diskusia