Súťaž Interiér roku: Rekonštrukcia a návrh interiéru dvojizbového bytu

20. 05. 2018
Zdieľať

Zadaním kompletnej rekonštrukcie bytu v dome zo začiatku 50. rokov minulého storočia bolo vytvorenie jednoduchého a súčasného interiéru na krátkodobý prenájom.


Súťaž Interiér roku: Rekonštrukcia a návrh interiéru dvojizbového bytu

Súťaž Interiér roku: Rekonštrukcia a návrh interiéru dvojizbového bytu
Bělohradská Tomsová architects

Základom návrhu bola zmena dispozície a presun kuchynskej linky do najväčšej izby. Vznikol tu obytný priestor s kuchyňou, jedálňou a obývacou časťou. Na mieste pôvodnej kuchyne bola po novom umiestnená spálňa, priamo prepojená s kúpeľňou, jej súčasťou je aj voľne stojaca vaňa.
 
 

Súťaž Interiér roku: Rekonštrukcia a návrh interiéru dvojizbového bytu

Súťaž Interiér roku: Rekonštrukcia a návrh interiéru dvojizbového bytu
Bělohradská Tomsová architects


Súťaž Interiér roku: Rekonštrukcia a návrh interiéru dvojizbového bytu

Súťaž Interiér roku: Rekonštrukcia a návrh interiéru dvojizbového bytu
Bělohradská Tomsová architects

Hlavnými výtvarnými prvkami, ktoré sa v interiéri opakujú, sú industriálna štruktúrovaná sivá veľkoformátová dlažba, cementová stierka a na zákazku vyrobený nábytok z modrosivej lazúrovanej preglejky. Zvyšok interiéru vrátane repasovaných pôvodných dverí a transparentných závesov z prírodného materiálu je ladený do bielych tónov.

Súťaž Interiér roku: Rekonštrukcia a návrh interiéru dvojizbového bytu

Súťaž Interiér roku: Rekonštrukcia a návrh interiéru dvojizbového bytu
Bělohradská Tomsová architects

Tip: Všetok nábytok a bytové doplnky na jednom mieste

Na podlahe vo vstupnej hale, na WC a v spálni s kúpeľňou je veľkoformátová štruktúrovaná dlažba, ktorá prechádza i na steny sprchovacieho kúta. Naopak, stena za solitérnou vaňou je upravená cementovou stierkou. Protiľahlá stena je koncipovaná ako šatníková skriňa so zabudovanou nikou na posteľ. Táto atypická nábytková skriňová stena je z lazúrovanej preglejky s nádychom do modra. Všetko dopĺňajú biele závesy.
 

Súťaž Interiér roku: Rekonštrukcia a návrh interiéru dvojizbového bytu

Súťaž Interiér roku: Rekonštrukcia a návrh interiéru dvojizbového bytu
Bělohradská Tomsová architects

 
V obytnej časti je stena za kuchynskou linkou upravená cementovou stierkou, zvyšok miestnosti je, naopak, ladený do svetlých tónov. Sú to krémovo-sivá škandinávska geometrická tapeta na stene za pohovkou a opäť biele závesy. Na zákazku vyrobená kuchyňa je navrhnutá z rovnakého materiálu ako knižnica v obývacej časti a ako zvyšok atypického nábytku v celom byte. Osvetľujú ju žiarovky visiace na textilných kábloch.
 

Súťaž Interiér roku: Rekonštrukcia a návrh interiéru dvojizbového bytu

Súťaž Interiér roku: Rekonštrukcia a návrh interiéru dvojizbového bytu
Bělohradská Tomsová architects


Súťaž Interiér roku: Rekonštrukcia a návrh interiéru dvojizbového bytu

Súťaž Interiér roku: Rekonštrukcia a návrh interiéru dvojizbového bytu
Bělohradská Tomsová architects

Voľne stojaci mobiliár je minimalistický, v čiernych a bielych tónoch, dopĺňajú ho svietidlá v škandinávskom štýle, ktoré spolu s napevno umiestneným osvetlením vytvárajú rôzne svetelné scény a dotvárajú celkovú atmosféru interiéru.

Súťaž Interiér roku: Rekonštrukcia a návrh interiéru dvojizbového bytu

Súťaž Interiér roku: Rekonštrukcia a návrh interiéru dvojizbového bytu
Bělohradská Tomsová architects

 
Autor interiéru: Bělohradská Tomsová architects
 
 
Kategória: Navrhovanie interiéru
Tagy: Bělohradská Tomsová architects navrhovanie interiéru rekonštrukcia Súťaž Interiér roku
Zdieľať článok

Diskusia