Zasklený dom vo svahu poskytuje majiteľke atmosféru plnú slnka a svetla

Zasklený dom vo svahu poskytuje majiteľke atmosféru plnú slnka a svetla

02. 02. 2016
Zdieľať

Domáca pani tu žije v dokonalej symbióze so všetkým, čo má rada – teda najmä s kvetmi a knihami.

Pre stavbu domu sa rozhodla vo vypätej životnej situácii. „Stála som na križovatke, mohla som sa uzavrieť do seba alebo ďalej žiť aktívnym životom. Rozhodla som sa pre druhú cestu a pustila som sa do stavby nového domu, ktorá znamenala nová začiatok na novom mieste,“ vysvetľuje na úvod našej návštevy majiteľka.


Dom má zelenú strechu, ktorá sa zvažuje do stredu stavby, kde je umiestnené odvodnenie.

Zasklený dom vo svahu poskytuje majiteľke atmosféru plnú slnka a svetla
domztehly.sk


Dom má zelenú strechu, ktorá sa zvažuje do stredu stavby, kde je umiestnené odvodnenie.

Aby zmena bola skutočne radikálna, priala si celkom iné bývanie než to, kde s rodinou bývala predtým. Pre nový štart si vybrala lúku v slnečnom svahu, v doteraz nezastavanej lokalite za menším mestom.


Stavba domu znamenala začiatok novej etapy života na novom mieste.

Zasklený dom vo svahu poskytuje majiteľke atmosféru plnú slnka a svetla
domztehly.sk


Stavba domu znamenala začiatok novej etapy života na novom mieste.

Veľký pozemok bez susedov, obklopený tichom prírody. Hneď za severným plotom začína divočina. Odlúčenie od civilizácie a výhľad na mestečko s vežou kostola a na doširoka otvorenú krajinu dávajú pocit voľnosti a tiež inšpirácie. „Najradšej by som bývala v sklenej kocke,“ priblížila majiteľka svoje predstavy architektovi Svatoplukovi Sládečkovi pri prvej spoločnej obhliadke terénu. Výsledok naznačuje, že vzal jej návrh do značnej miery za svoj.


Spoločný obývací priestor je rozdelený na vstupnú halu, kuchynskú časť a na relaxačnú zónu s obojstranným kozubom. Na antracitovej keramickej dlažbe, ktorá korešponduje s terasou z bridlice vynikne nábytok podľa návrhu Le Corbusiera.

Zasklený dom vo svahu poskytuje majiteľke atmosféru plnú slnka a svetla
domztehly.sk


Spoločný obývací priestor je rozdelený na vstupnú halu, kuchynskú časť a na relaxačnú zónu s obojstranným kozubom. Na antracitovej keramickej dlažbe, ktorá korešponduje s terasou z bridlice vynikne nábytok podľa návrhu Le Corbusiera.

„Vďaka architektonickému riešeniu mám pocit, že som splynula s krajinou. Aj keď v okolí v budúcnosti vyrastie rodinná zástavba, dom má taký nadhľad, že to nenaruší pokoj ani pohodu bývania.“

Viac o dome na webe domztehly.sk

Kategória: Návšteva
Tagy: architektúra dom rodinné domy tehla
Zdieľať článok

Diskusia