Vianočné pečenie 1.

17. 12. 2009
Zdieľať

Vianoce bez pečenia by neboli ozajstné Vianoce. Sladko rozvoniavajúce perníky, drobné pečivo, škorica, čokoláda, citrusy, to všetko vytvára tú správnu domácu atmosféru. Aby sa všetko vydarilo a nič nepripálilo, netreba sa spoliehať len na anjelov, potrebujete aj dobré nástroje a kvalitnú rúru na pečenie.


Vianočné pečenie 1.

234541


Vianočné pečenie 1.

234538

Samostatná multifunkčná rúra Whirlpool AKZM 656 IX so 6. zmyslom. Vlastnosti: elektronická, dotykové ovládanie, textový displej v slovenčine, teplovzdušná so zadným ohrevom. Funkcie: recepty so 6. zmyslom (30 volieb), rýchly predhrev, kysnutie, MAXI pečenie veľkých kusov mäsa, pečenie mrazených potravín. Platňa na pečenie Drömar z ocele s nelepivou vrstvou teflonu Prima, ktorá zabezpečuje ľahké vyberanie pečiva. Dizajn Marcus Arvonen. Rozmery: 43 × 35 cm.

Vianočné pečenie 1.

234535


Vianočné pečenie 1.

234537

Silikónová forma Snehuliak od firmy Tescoma. Cena od 13,60 € (409 Sk). Predáva Galan Formy na pečivo Drömmar z polypropylénového plastu. Niekoľko veľkostí a tvarov na všetko. Škatuľu je možné použiť aj na skladovanie formičiek. 

 

Recept na čokoládový koláč

Čokoládový koláč
Počet porcií: 6 – 8  
Príprava: 40 minút + chladnutie 20 minút
Suroviny:
175 g hladkej múky, štipka soli, 125 g studeného masla pokrájaného na kocky, 40 g vanilínového alebo práškového cukru, 2 žĺtky
Plnka:
200 g čokolády na varenie, 50 g masla, 2 veľké vajcia, 2 žĺtky z veľkých vajec, 2 polievkové lyžice práškového cukru, 100 ml smotany na šľahanie
Príprava
Do mixéra dáme múku, soľ a maslo. Mixujeme dovtedy, kým sa zmes nezačne drobiť, potom pridáme cukor. Postupne pridávame vaječné žĺtky a mixujeme, kým sa zo zmesi nezačne tvoriť pevná hmota. Cesto preložíme na pomúčenú dosku hnetieme ju do guľky. Vložíme do misy, zabalíme do kuchynskej fólie a na 30 minút necháme vychladiť v chladničke. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vystelieme ním tortovú formu s priemerom 23 cm. Necháme v chlade 15 minút. Rúru predhrejeme na 190 °C. Na cesto položíme papier na pečenie a suché fazuľky a pečieme v rúre 10 minút. Odstránime papier a fazuľky a pečieme ešte 5 až10 minút, alebo kým cesto nenadobudne svetlo zlatistú farbu. Necháme vychladnúť. Na plnku rozpustíme čokoládu s maslom v mikrovlnke alebo v miske nad parou. Vajcia, vaječné žĺtky a cukor šľaháme do zhustnutia. Vmiešame vychladnutú čokoládovú zmes a smotanu. Vlejeme do korpusu a pečieme asi 20 minút, alebo kým sa nezačne zmes usádzať. Necháme vychladnúť a podávame s creme fraiche alebo šľahačkou.

{R1}

Kategória: Bývanie Domáce spotrebiče
Tagy: domáci pomocníci vianočné pečenie
Zdieľať článok

Diskusia