Farebný lampášik

11. 06. 2007
Zdieľať

Chystáte letnú párty alebo oslavu narodenín pod holým nebom? Tešíte sa na víkendové grilovania s rodinou či priateľmi? Dnes máme pre vás jednoduchý nápad, ktorý zútulní prichádzajúce letné večery. Veselé farebné svetielka.




Čo budete potrebovať





  • Farebný lampášik

    95084

    menší zavárací pohár




  • drôt, kliešte



  • nožnice



  • tenký farebný papier



  • lepidlo



  • vidličku



  • čajové sviečky



  • zápalky



  • vysušené časti rastliny Lunaria annua (nazývané peniažky)



  • drobné lístky napríklad brečtanu alebo zvončeka


Postup práce

Postup možno rozdeliť na dve základné časti:
1. Pripevnenie drôtu na zavárací pohár.
2. Zdobenie pohára.


Farebný lampášik

94775

1. Budete potrebovať dva kusy drôtu. Prvý, asi 40 cm dlhý, bude slúžiť na zavesenie pohára. Na jeho obidvoch koncoch vytvorte pomocou kliešťov očko (asi 1,5 cm drôtu ohnite a rukou a kliešťami obtočte zahnutý koniec o zvyšný drôt).

Druhý drôt bude kratší. Jeho dĺžku zistíte tak, že drôt priložíte okolo obvodu pohára, necháte z oboch strán prečnievať asi 1 cm a odštiknite ho. Kratší drôt prevlečte cez očká dlhšieho drôtu. Pridržte si drôty na pohári a závesný drôt vycentrujte. Prečnievajúce konce drôtu rukou aj kliešťami krúteným pohybom poriadne pritiahnite. Takto pripravený pohár môžete ozdobovať.

2. Odstrihnite z tenkého farebného papiera dva pásy tak, aby po ich nalepení z hornej aj zo spodnej časti pohára zostalo medzi nimi miesto na nalepenie „peniažkov“. Ak papier budete strihať podľa odhadu a bez pravítka, jeho okraj vyrovnáte jednoduchým zohnutím papiera po celej dĺžke. Lepidlo naneste priamo na pohár a priložte papier.

Nastrihajte si „peniažky“, naneste lepidlo bodovo do strednej časti pohára a prilepte ich. Ak chcete prilepiť aj lístky, lepidlo naneste na lístky a až potom ho priložte na „peniažky“. Keďže horiaca sviečka sa do pohára s pomerne úzkym hrdlo zle vkladá, pomôžte si vidličkou.

Pri umiestňovaní svetielok na stromy dávajte pozor na výber vhodného miesta. Oheň je dobrý sluha, ale zlý pán. Želáme krásne večery pod letnou oblohou.
















Farebný lampášik

95085


Farebný lampášik

95086


Farebný lampášik

95087


Farebný lampášik

95088


Farebný lampášik

95089


Farebný lampášik

95090



Farebný lampášik

95091


Farebný lampášik

95092


Tip redakcie:
Ak usporadúvate večierky s priateľmi pod holým nebom častejšie, skúste sa zahrať s farbami. Raz pripravte napríklad modrý večer, inokedy žlto-oranžový a neskôr červeno-biely. Sledujte, či sa vďaka farbám mení atmosféra prostredia. A ak áno, tak ako. 
 

Kategória: Bývanie Dekor
Tagy: handmade lampáš
Zdieľať článok

Diskusia