Plánovanie záhrady krok po kroku

06. 09. 2019 Zdieľať

Záhrada je nenahraditeľným miestom, kde môžete aktívne i pasívne relaxovať, poskytne vám útočisko od každodennej rutiny, ako aj intenzívnejší kontakt s prírodou. Návrh a realizácia záhrady je ťažkým orieškom, preto by ste mali určite osloviť odborníkov.

1845523
FLORSAD spol.,s r.o.

Prv, ako sa stretnete s architektom, zvážte niektoré skutočnosti:

* Na aký účel bude slúžiť vaša záhrada – chcete pestovať sezónnu zeleninu či ovocie, túžite po oddychovom mieste plnom kvetov a príjemných vôní alebo obľubujete záhradné párty? Nezabudnite, že funkcia záhrady sa môže meniť, a to najmä s pribúdajúcim vekom jednotlivých členov rodiny, keď sa menia ich záujmy a požiadavky na záhradný priestor.

* Charakter vašej záhrady by mal korešpondovať aj s vaším okolím (je rozdiel mať záhradu v meste alebo na dedine; v centre alebo na okraji zástavby; v nížinnej oblasti, alebo v horskom prostredí; na rovine alebo vo svahovitom teréne).

* Záleží aj na veľkosti pozemku a jeho dispozičnom riešení.

* Prítomnosť domácich alebo hospodárskych zvierat môže taktiež ovplyvniť vašu predstavu a reálne možnosti.

* Koľko času budete chcieť venovať jej údržbe alebo či ju zveríte do rúk profesionálnej firmy.

* V neposlednom rade nemožno zabudnúť, že vybudovanie záhrady nie je nikdy lacná záležitosť. V prípade, že údržbu nezvládnete sami, aj tu počítajte s navýšením vášho rozpočtu.

1845529
FLORSAD spol.,s r.o.

Ako si vybrať ten správny tím?

Záruka dobre odvedenej práce dopredu nikdy nie je , ale existuje niekoľko skutočností, ktoré vám pomôžu vybrať v danom momente čo najlepšie. Spoločnosť, pre ktorú sa rozhodujete, by mala byť už nejaký ten čas na trhu a v ich portfóliu by ste mali mať možnosť obzrieť si už zrealizované projekty. Na tie sa môžete ísť aj reálne pozrieť. Váš výber môže taktiež ovplyvniť cenová ponuka. Firmy zvyknú uvádzať cenu práce aj priamo na webovej stránke, stačí ich len porovnať.

Bohaté skúsenosti a viaceré úspešne zrealizované projekty nielen v súkromnej, ale aj verejnej sfére má firma Florsad, s. r. o., ktorá ponúka komplexné projekčné a realizačné práce v oblasti zakladania a údržby sadovníckych úprav. Firma pôsobí v oblasti záhradnej architektúry od roku 1997. Jej kvalita a spoľahlivosť je zabezpečená odborným tímom pracovníkov s dlhoročnými skúsenosťami v danom odbore.

1845517
FLORSAD spol.,s r.o.

Viac informácií, komplexný zoznam vykonávaných prác, ako aj množstvo fotografií z realizovaných projektov nájdete na www.florsad.sk.

ZDROJ: PR článok spoločnosti FLORSAD spol.,s r.o.

Kategória: Zakladanie záhrady
Tagy: plánovanie záhrady
Zdieľať článok