Bývanie

Odborné rady a návody ako si skrášliť bývanie, zariadiť kuchyňu, obývaciu izbu, detskú izbu, spálňu, či kúpeľňu a WC v online magazíne pre váš domov.

Daniela Vojtasová na sedačke v byte.
Návšteva

Navštívili sme úradujúcu miss 2023 Danielu Vojtasovú! Ako vyzerá byt, ktorý bol zariadený pre úspešné ženy?

Glamour v kombinácii s modernými prvkami. Typicky ženská farebnosť a neha.

Kaldewei žľab FlowLine Zero.
Kúpeľňa, WC

Kaldewei revolúcia v oblasti sprchových žľabov

Spojenie estetiky dizajnérov a presnosti odborníkov na kúpeľne Kaldewei. Revolúcia v oblasti sprchových žľabov.

Obývačka so sedačkami a knižnicou.
Návšteva

V bytovke, ktorú staval ešte pradedo, zdedila byt mladá rodina. Neuveriteľné, ako zmenili staré priestory na domov s citom k histórii

Historické stavby majú silné čaro, ešte silnejšie však je, keď sú rodinným dedičstvom. V projekte rekonštrukcie bytu v dome z prvej republiky sa snúbi viac zaujímavých prvkov, ktoré vyústili do mimoriadne citlivej premeny.

Žena v kuchyni s grafikou.
Domáce spotrebiče

Inteligentná domácnosť mení pohľad na to, čo znamená pohodlie a bezpečnosť. Ako vyzerá bývanie budúcnosti?

Dom, kde sa vaše sny menia na realitu ešte skôr, ako ich stihnete vysloviť. Tak fungujú inteligentné systémy v domácnosti. Vďaka moderným technológiám môžete lepšie ovládať a kontrolovať rôzne zariadenia, ktoré využívate každý deň – kúrenie, klimatizáciu, osvetlenie, bezpečnostný systém či závlahu. Svoje bývanie tak budete mať pod kontrolou, a to aj vtedy, keď práve nie ste doma.

Izba s nábytkom a doplnkami v svetlých a pastelových farbách.
Obývacia izba

Ako vniesť do interiéru trendové farby, no vyhnúť sa gýču? Dodržte tieto pravidlá, radí dizajnérka

Máte pocit, že váš interiér by potreboval jarné osvieženie? Hitom sezóny sú pastely. Inšpirujte sa trendy tipmi, ktoré zvládnete bez prehnaných investícií. Ako na to, poradí interiérová dizajnérka.

Časť obývačky v podkrovnom byte a východom na balkón.
Navrhovanie interiéru

Nebolo to jednoduché, ale neoľutovali. Z neobývaného podkrovia spravili krásne moderné bývanie plné svetla

Pri plánovaní nového podkrovia musíte spolupracovať so statikom, ktorý posúdi, či pôvodná strecha unesie novú záťaž. Rodina Schneiderovcov mala v tomto prípade šťastie a zosilniť bolo potrebné len stropy bytov pod nimi. Súčasťou prestavby bola aj rekonštrukcia a zateplenie strechy.

Rodinný vidiecky dom s dvorom z diaľky.
Návšteva

Nádherná premena domu z 19. storočia! Z ošumelej chalupy je dnes príjemné bývanie s pravou atmosférou vidieka

V mestečku neďaleko Prahy, kde sa v hustej zástavbe druží krása s jednoduchosťou, ožil na malej parcele rodinný dom z polovice 19. storočia. Záujmom nového vlastníka bolo “chalupu” trvalo zobytniť a vrátiť do pôvodnej podoby. Jeho predstavy skvele zhmotnil ateliér Balda Architekti v konzultácii s pamiatkarmi.

Moderná kuchyňa s chladničkou Hisence.
Kuchyňa, jedáleň

Inteligentná chladnička s obrazovkou na zrkadlenie mobilného obsahu

Zoznámte sa s inteligentnou štvordverovou chladničkou Hisense RQ760N4IFE vybavenou pokročilými technológiami. Dokonale sa postará o naozaj veľké množstvo potravín, ponúka aj bar s čerstvou vychladenou vodou, ľadom alebo ľadovou triešťou na koktaily a navyše vás aj zabaví. Má integrovaný displej s mnohými možnosťami využitia.

Pohľad na kuchynský kútik s minimalistickou linkou a barovým sedením.
Návšteva

Kuchyňa bola na chodbe, dvere zháňali po bazároch. Dnes sa vzdušný byt zdá byť omnoho väčším, ako naozaj je

V Holešoviciach, jednej z najzaujímavejších pražských lokalít, prešiel menší dvojizbový byt z prvej polovice minulého storočia v pomerne krátkom intervale zaujímavou úpravou. Vkus nového majiteľa ho zaviedol rovno do Studia Schwestern. Okrem dôvery vo vizuálne čistý rukopis interiéru priložil ruku k dielu dokonca aj on sám.

Žena používa parný čistič v kúpeľni.
Kúpeľňa, WC

Tipy, ako vyčistiť nevzhľadné škáry v kúpeľni

Pri niektorých miestnostiach tolerujeme neporiadok a nečistotu viac, pri niektorých menej. Kde ale chceme mať maximálne čisto, to je kúpeľňa. A to nielen preto, že je to miestnosť, kde vykonávame osobnú hygienu. Kúpeľňa je zóna relaxácie a pohody, chceme sa tu cítiť príjemne. Nenechajte si tento dojem ničím pokaziť. Dokonca ani nečistotami, ktoré sa zachytávajú v škárach medzi dlaždicami. Tých sa totiž môžete zbaviť.