Krása a pohodlie v záhrade je stále viac v móde
Začína obdobie, na ktoré sa každoročne tešíme. Väčšinu voľného času môžeme tráviť v záhradnom kráľovstve. Oddávame sa kúpeľu v bazéne aj v slnečných lúčoch na pohodlnom ležadle s drinkom v ruke, relaxu v blahodarnej tienistej oáze pokoja a samozrejme aj slastnému hodovaniu a bohémskym radovánkam. Presne k tomu leto v záhrade vyzýva. Ste na to pripravení?
Potrebovať budete pevnú zostavu nábytku s jedálenským stolom, kreslami, ležadlami a lavicami, ktorá sa stane na každej terase alebo záhrade stredobodom diania. A počítať pri jej výbere musíte aj s poriadnou rodinnou oslavou alebo party s priateľmi. Zodpovedajúcou veľkosťou aj zvoleným dizajnom by mala harmonicky zapadnúť do celku bezprostredného okolia. Dobre zvolený nábytok si môžete bezstarostne užívať aj niekoľko rokov. Pri výbere sa teda sústreďte nielen na nadčasovosť a eleganciu prevedenia nábytku, ale predovšetkým na vlastnosti materiálu a kvalitu jeho spracovania. Vonkajšie podmienky si to jednoznačne pýtajú.
Stále častejšie sa vraciame k prírodným materiálom, a robustný odolný nábytok z exotického dreva eukalyptu alebo tíku je v takom prípade jasnou voľbou. Tíkové drevo dáva nábytku dokonca celoročnú odolnosť voči vonkajším podmienkam. S ohľadom na vizuálnu koncepciu záhrady alebo terasy sa ale môžete rozhodnúť aj pre minimalistickú a nedeformujúcu atmosféru, ktorú vyvoláva nábytok z kovu. Zliatina hliníka alebo ťahokov mu prepožičiavajú stabilitu a pevnosť, a pritom milo prekvapí aj svojou nízkou hmotnosťou. Oceníte aj to, že takýto nábytok je takmer nezničiteľný a ťahokov dokonca úplne bezúdržbový.
K vychytanej vonkajšej obývačke patrí aj vonkajšia kuchyňa. A čo si budeme hovoriť, vôňa lahodných steakov pekne rozpáli každú party! Záhradné grily a udiarne americkej značky Char-Broil v sebe spájajú tradície celých generácií BBQ majstrov s modernými technológiami.
Napríklad nimi patentovaná technológia TRU-Infrared využíva princíp infračerveného žiarenia. Mäso sa vďaka nemu nevznieti, nepripaľuje ani nevysuší, je extra šťavnaté a má chrumkavú kôrku. Systém rovnomerne rozširuje infračervené teplo na spodnej strane roštu, a to potom pomaly sála priamo do jedla nad ňou. Navyše zachytáva tuk, ktorý sa následne odparí a v podobe dymu pridáva mäsu ešte intenzívnejší chuť a vôňu.
Na väčšine záhrad teraz letia grily plynové, hlavne vďaka svojej jednoduchej obsluhe. Ale ak radi experimentujete a milujete špecifickú arómu mäsa grilovaného na drevenom uhlí, skúste revolučný systém Char-Broil Gas2Coal, ktorý umožňuje kombináciu výhod oboch metód grilovania. Rozpáľte mäso rýchlo nad plynovými horákmi a kedykoľvek vám váš inštinkt fajnšmekra zavelí, dokončite ho na drevených briketách. Zmena paliva nezaberie ani minútu
Zvládnuť umenie urobiť si pohodlie nie je žiadna drina!
Viac informácií na www.mountfield.sk
ZDROJ PR článok spoločnosti Mountfield