Zdroj: istock.com

Veľkonočná výzdoba na poslednú chvíľu

01. 04. 2021
Zdieľať

V sprievode aprílového bláznivého počasia k nám po pandemickej zime zavítali sviatky jari. Hektické tempo nášho života nám často neumožňuje pripraviť si domácnosť na príchod veľkonočných sviatkov v dostatočnom predstihu, a tak veľa vecí robíme na poslednú chvíľu. Ak je to aj váš prípad, nezúfajte, prinášame vám niekoľko tipov na rýchle veľkonočné dekorácie.

Čarovanie s kraslicami

Vajíčka v rôznych formách nesmú na veľkonočnom stole chýbať. Vajíčková tradícia je jednoducho najoriginálnejšia.

maľovanie kraslíc

Zdroj: istock.com

Veselé kraslice môžete vyrobiť aj doma, nemusíte ich kupovať. Môžete ich vyfúkať, umyť a nalakovať farebným lakom na nechty, vodovými farbami, či prípadne fixkami. Môžete nakresliť rôzne ornamenty na vajíčka, ako kvietok, háčiky, lístie a iné.

Prečítajte si tiež
Farbenie veľkonočných vajíčok prírodnými surovinami

Vajíčka môžete pripevniť ku kytičke z čerstvých kvetov. Výborným a rýchlym riešením je vytvoriť z vajíčok jednoduchých zajačikov s pomocou servítok.

veľkonočný stôl s výzdobou

Zdroj: istock.com

Zeleň vo veľkonočnej obývačke

Na vyzdobenom slávnostnom stole nesmú chýbať zlatý dážď, bahniatka, žerucha, farebné tulipány, vŕba, škrupinky, vtáčie pierka, kvetiny. Tulipány a bahniatka môžeme dať do vázy a ozdobiť farebnými stužkami, vajíčkami a drevenými figúrkami.

veľkonočný veniec

Zdroj: istock.com

Vytvorte si veľkonočný veniec

Máme pre vás super tip na veľkonočný veniec z vajíčkových škrupiniek. Po spotrebovaní vajíčok, škrupiny nevyhadzujte. Ponechajte si ich, poriadne ich umyte a vysušte aspoň na deň. Neskôr si z polystyrénu vystrihnite dostatočne veľký a široký kruh a prilepte škrupiny spodkom na polystyrénový venček. Môžete naň prilepiť aj rôzne farebné mašličky.

Prečítajte si tiež
Ako si vyzdobiť veľkonočný stôl

Okrem mašličiek môžete využiť aj mach na dozdobenie, aby všetko bolo krásne zelené. Vajíčka môžete oblepiť kúskami novín, alebo vyfarbiť lakom na nechty. Veľkonočné vence na dverách by nemali chýbať. Sú teraz veľmi trendy a je to milé spríjemnenie pre prichádzajúcich šibačov.  Veniec  je možné vyrobiť z rôznych prírodných materiálov, zapojte skrytú fantáziu. Skúste konáriky, či jarné kvietky položiť do vázy, ozdobte ich malými drevenými figúrkami, alebo maličkými ružovými mašličkami.

Škrupinky ako základ

Osušené a vymaľované vajíčkové škrupinky môžete dovnútra naplniť machom, alebo zelenou trávou zo záhradky, prípadne vatou. Môžete si takýmto spôsobom spraviť domáce ikebany na stôl.

veľkonočné dekorácie

Zdroj: istock.com

Škrupinky poslúžia ako základ pre mnoho dobrých veľkonočných nápadov. Vyhadzovať nemusíte ani obal na vajíčka, do ktorého celú dekoráciu zasadíte.

Prečítajte si tiež
Vyrobte si spolu s deťmi veľkonočné sliepočky z vajíčok
veľkonočné dekorácie

Zdroj: istock.com

veľkonočné dekorácie

Zdroj: istock.com

Spravte si krajšiu veľkonočnú atmosféru s pomocou našich nápadov, želáme krásne a pokojné sviatky.

Text: Natália Bosáková

Foto: istock.com

Kategória: Dekor
Tagy: veľkonočné dekorácie veľkonočné vajíčka
Zdieľať článok

Diskusia