Zdroj: Ipeľské tehelne.
28. 11. 2023 Zdieľať

Pálená tehla BRITTERM je spoľahlivý materiál , ktorý je rokmi preverený kvalitou a životnosťou tehlových stavieb. Pri ich výbere na stavbu domu svoje rozhodnutie neoľutujete dnes ani v budúcnosti.

Pri kvalitnej realizácií stavby je najdôležitejšie presné založenie prvého radu, ktorý musí byť dokonale rovný. Výškové korektúry v ďalších radoch sú už prakticky nemožné.

Murovanie obvodových stien začína založením rohov, resp. položením rohových tehál v každom ďalšom rade.  Pre riešenie detailov v tehlovom systéme BRITTERM boli vyvinuté doplnkové tehly, ktoré sa používajú na zhotovenie niektorých detailov.

Každá rohová tehla (R) má byť vzhľadom na susedné rohové tehly otočená v pôdoryse o 90 °. Správne založenie rohov stavby v závislosti od hrúbky obvodovej steny je základným predpokladom dosiahnutia optimálnej väzby muriva v dĺžke 125 mm. Pri niektorých hrúbok stien sa to dá dosiahnuť aj so základným formátom tehál, u iných len s použitým doplnkových tehál a to buď len rohových alebo kombináciou rohových a polovičných tehál na rohoch stavby. Pevné spojenie medzi polovičnou a rohovou tehlou sa docieli nanesením malty a malty na tenké škáry do styčnej škáry medzi oboma tehlami.

www.britterm.sk

Zdroj: IPEĽSKÉ TEHELNE a.s

Kategória: Materiály
Tagy: murovacie materiály pálené tehly
Zdieľať článok
Stenové spony – pomôcka pri spájaní murovaných stienDom z tehly

Stenové spony – pomôcka pri spájaní murovaných stien

Máte radi kokos? Inšpirujte sa vianočnými receptami, ktoré musíte tento rok vyskúšať!Urob si sám

Máte radi kokos? Inšpirujte sa vianočnými receptami, ktoré musíte tento rok vyskúšať!

Ako začať s chovom sliepok? Čo by mal spĺňať kurín, aké krmivo je vhodné pre viac vajec a je dôležité mať aj kohúta?Urob si sám

Ako začať s chovom sliepok? Čo by mal spĺňať kurín, aké krmivo je vhodné pre viac vajec a je dôležité mať aj kohúta?

Ako pripraviť bazén na sezónu? Odpovede na najčastejšie otázky a praktické rady, ako ušetriťUrob si sám

Ako pripraviť bazén na sezónu? Odpovede na najčastejšie otázky a praktické rady, ako ušetriť