Zdroj: ABB

Harmónia ukrytá v detailoch

10. 04. 2024 Zdieľať

Či už ide o stavbu domu alebo rekonštrukciu interiéru, napokon ide vždy o detaily, ktoré dodajú priestoru tú záverečnú „bodku“ a vyčarujú mu charakter podľa majiteľovho želania. K takým drobnostiam s obrovským potenciálom patria aj vypínače a zásuvky. Dobre zvolený dizajn bude nielen praktickou nevyhnutnosťou, ale aj efektným prvkom. Podmienkou je, že okrem svojej vonkajšej krásy, ktorá doplní štýl interiéru, poskytne aj dostatočnú variabilitu a prístrojovú škálu pre rôzne miestnosti a účely. V nasledujúcom prehľade vám ponúkame také, ktoré dizajnom, kvalitou, funkčnosťou i širokou škálou možností spĺňajú tieto požiadavky. 

Nadčasová klasika bez kompromisov

Dizajnový rad Zenit španielskej značky NIESSEN, ktorá patrí do skupiny technologického inovátora ABB, je držiteľom označenia Eko-dizajn. Dostupný je v troch typoch: v ultra štíhlom prevedení pod názvom Zenit Soul, kompaktný a pevný Zenit Solid, vizuálne nadľahčený Zenit Float. Charakterizuje ho predovšetkým výnimočná kombinácia bohatej výbavy a stavebnicovej flexibility. Umožňuje zrealizovať nielen akúkoľvek inštaláciu, ale aj meniť kombináciu prístrojov či násobiť počty vypínačov a zásuviek v existujúcich elektroinštalačných krabiciach. Bez nutnosti sekania do stien.

Okrem tradičných povrchových úprav rámčekov a vypínačov, ako biela, antracitová, strieborná a šampanská, ponúka štyri trendové metalické povrchy: ušľachtilá oceľ, zamatová čierna, svetlá káva a zamatová zlatá. Pre tých, ktorí preferujú teplejšie farby prírody, obsahuje Zenit rámčeky a vypínače vo farbách piesková, taupe a commodore.

Vypínače.

Zdroj: ABB

Časť interiéru s dvojfarebným vypínačom Niessen.

Zdroj: ABB

Na vlne individuality

Závan sviežeho dizajnu ponúka Waveline z radu basic55® do ABB. S deviatimi módnymi farebnými odtieňmi rámčekov vypínačov a zásuviek dodá aktuálny vzhľad každému obytnému priestoru. V kombinácii s bielymi vypínačmi a prístrojmi vnesú do interiéru nový závan trendu a iskrenia ducha moderného štýlu. Či už volíte pudrové tóny koralu, optimistickú žltú, alebo naopak vás láka chladná farba oceánu, sivá, sýta vidiecka zelená, alebo neštandardná, ale zato elegantná purpurová – v dizajne Waveline nájdete to, čo potrebujete. V širokej škále možností, pre každú miestnosť a každý účel.

Vypínače

Zdroj: ABB

Časť interiéru s dvojfarebným vypínačom.

Zdroj: ABB

Rámčeky z betónu či papiera

Vypínače a zásuvky Busch-axcent® sú tiež skvelou voľbou do moderných interiérov. Ponúka bohatú škálu prémiových materiálov – kov, sklo, kameň, ale aj betón a recyklovaný papier. Vybrať sa dá aj z 15 farebných odtieňov.

Vypínače.

Zdroj: ABB

Dokonalý dizajnový doplnok

Dokonalý dizajnový doplnok luxusných interiérov predstavuje  Solo carat. Nápadné rámčeky vypínačov sú z ušľachtilých materiálov: sklo, oceľ, chrómovaná či pozlátená mosadz. Solo® carat si vyberiete, keď chcete adekvátny doplnok do luxusného interiéru. Popýšte sa.

Vypínače

Zdroj: ABB

Praktický dizajnový univerzál

Taký je rad dizajnových vypínačov Levit®Levit M®. Oceňovaný český dizajnér Jan Čapek myslel pri ich návrhu na ľudí, ktorí chcú vyjadriť svoj štýl. Moderné a čisté tvary sprevádza vysoká variabilita a bohatstvo farieb spolu s efektom vrstvenia rámčekov a krytov. Poskytuje tým nespočetné množstvo farebných kombinácií od štandardnej bielej cez štýlovejšie varianty odtieňov kávových a metalických až po žiarivé pestré farby. Pre túto svoju variabilitu a univerzálnosť nachádzajú uplatnenie nielen pri novej výstavbe, ale výhodou sú aj pri neskorších rekonštrukciách. Stačí nacvaknúť nové vrchné kryty v štýle zmeneného interiéru.

Vypínače.

Zdroj: ABB

V jednoduchosti je krása

Krása dizajnu vypínačov ABB future® linear spočíva v jeho nadčasovosti a jednoduchosti tvarov. Pristane každému interiéru. Záleží len na odtieni, ktorý si vyberiete. Či sa pohráte s farbami alebo zvolíte prevedenie v ušľachtilej oceli s povrchovou úpravou bez odtlačkov prstov. Ideálne aj do kuchyne. Obľúbenými sú v tomto dizajne najmä matné farby, predovšetkým zamatová čierna a biela, ktoré sa veľmi často používajú s KNX aplikáciami.

Vypínače.

Zdroj: ABB

Zdroj: PR článok ABB, s.r.o.

Kategória: Doplnky
Tagy: doplnky do bytu elektrické vypínače vypínače
Zdieľať článok
Originálny nápad zo starých vešiakov na šaty: Zakrátko máte perfektný doplnok do domácnosti a dielne!Urob si sám

Originálny nápad zo starých vešiakov na šaty: Zakrátko máte perfektný doplnok do domácnosti a dielne!

Majstri, inšpirujte sa milým a jednoduchým darčekom, ktorý poteší každú ženu!Urob si sám

Majstri, inšpirujte sa milým a jednoduchým darčekom, ktorý poteší každú ženu!

Ako si z nepotrebných misiek vyrobiť štýlový podnosUrob si sám

Ako si z nepotrebných misiek vyrobiť štýlový podnos

Koľko percent tvorí hrubá stavba z celkových nákladov domu? Ako ju správne načasovať a či by mala aj vymrznúťUrob si sám

Koľko percent tvorí hrubá stavba z celkových nákladov domu? Ako ju správne načasovať a či by mala aj vymrznúť