Živý oheň v kozube bez komína

14. 09. 2006
Zdieľať

Krása a atmosféra otvoreného ohňa sa doposiaľ spájali s napojením na komín, uskladnením dreva a potrebou zbavovať sa popola. Teraz však Spoločnosť Toscana prináša na trh kozuby, ktoré nepotrebujú ani komín, ani drevo, nedymia, neprodukujú […]

Krása a atmosféra otvoreného ohňa sa doposiaľ spájali s napojením na komín, uskladnením dreva a potrebou zbavovať sa popola. Teraz však Spoločnosť Toscana prináša na trh kozuby, ktoré nepotrebujú ani komín, ani drevo, nedymia, neprodukujú zápach, iskry a sadze. Tieto kozuby spaľuje špeciálny bio-alkohol, ktorý horí žltým plameňom bez dymu a škodlivých splodín. Produktom horenia bio-alkoholu je kysličník uhličitý a voda (CO2 a H2O), teda to, čo človek bežne vydychuje. Množstvo CO2 sa dá porovnať s produkciou dvoch horákov plynového variča. Tepelný výkon kozuba je asi 2 – 3 kW. Bližšie informácie na www.toscana.sk

Kategória: Aktuality
Tagy: kozub
Zdieľať článok

Diskusia