Napečte si vlastné dizajnové pochúťky unikátnym spôsobom

30. 03. 2015
Zdieľať

The Piet Zwart Institute ako zastrešujúca organizácia predstavila minulý rok práce študentov druhého stupňa štúdia interiérového a produktového dizajnu (the Master of Interior Architecture & Retail Design – MIARD) pod názvom Altered appliances. V rámci tejto prehliadky interaktívnych živých prezentácií sme sa mali možnosť zoznámiť s niekoľkými kúskami, radi by sme vám však predstavili jeden konkrétny – Rollware.


Napečte si vlastné dizajnové pochúťky unikátnym spôsobom

1535553
PIET ZWART INSTITUTE

Jedlo alebo tanier?

Princípy procesu tvorenia boli pri všetkých produktoch rovnaké. Skúmali sa historicky zaužívané kuchynské praktiky, používané nástroje, remeselná výroba. Toto všetko sa malo pretaviť do konkrétneho produktu. Tak vznikli aj vzorované drevené kuchynské valčeky na výrobu jedlého riadu s odkazom na ekológiu a dizajn. 


Napečte si vlastné dizajnové pochúťky unikátnym spôsobom

1535559
PIET ZWART INSTITUTE

Čo si napečiete, to si aj zjete!

Pomocou kompletnej súpravy na jednej doske pripravíte, ozdobíte aj vytvarujete jedlú dizajnovú nádobu. Laserom vytvarované valčeky so štyrmi odlišnými vzormi a štyrmi veľkosťami jednoducho a tradičným spôsobom pomôžu pripraviť originálne taniere na rôzne druhy jedál – od chuťoviek až po hlavné chody, od tanierikov až po misky. Celý proces je poháňaný tou najekologickejšou energiou – človekom – a produkt, ktorý zhotovíte, životné prostredie poškodiť určite nestihne. Šikovné, čo poviete? 


Napečte si vlastné dizajnové pochúťky unikátnym spôsobom

1535557
PIET ZWART INSTITUTE


Napečte si vlastné dizajnové pochúťky unikátnym spôsobom

1535555
PIET ZWART INSTITUTE


Napečte si vlastné dizajnové pochúťky unikátnym spôsobom

1535561
PIET ZWART INSTITUTE

Kreatívny prístup, ktorý vám zachutí. Spojenie tradičných remesiel, výroby riadu a varenia s digitálnymi technológiami vytvorilo produkt s názvom Rollware.

Kategória: Dizajn Kuchyňa, jedáleň
Tagy: interiérový dizajn kuchyňa pečenie
Zdieľať článok

Diskusia