Zdroj: isifa/Shutterstock

Grilovacia sezóna odštartovaná! Vyskúšajte domácu bylinkovú salsu

30. 05. 2023 Zdieľať

Ostrieľaných fanúšikov BBQ určite k zahájeniu sezóny neodradilo nie práve prajné počasie a teploty tejto sezóny.

Nadšenci grilovania sa už dávno presunuli na svoje terasy či do prírody a začali sa sociálne aktivovať s priateľmi či rodinou pri chrumkavom jedle s nezameniteľným dymovým „ odórom“. Ak na chuť grilovačiek iba prichádzate,  možno vám príde vhod zopár nasledujúcich rád.

Čo grilovať?

Klasikou je kuracie mäso a bravčová krkovička. Obľúbené sú aj burgre, klobásky, špízy. Nebojte sa hovädzích steakov, rýb, a samozrejme zeleniny. Všetky vymenované pokrmy vyžadujú menej náročnú prípravu ako bravčové mäso.

lososový steak na grile

Zdroj: isifa/Shutterstock

Ako na to?

Rump steak je dobré nechať pred grilovaním 30 minút odležať pri izbovej teplote. Pred úpravou stačí osoliť, okoreniť a potrieť olivovým olejom. Na rozpálenom grile pečte 5 minút z každej strany. Po preložení na tanier ho ochuťte citrónovou šťavou, prikryte alobalom a nechajte 10 minút odpočinúť.

Viac chutných inšpirácií, aj na domácu salsu, nájdete na vdobrom.sk.

Text: Denisa Slančová
Foto: isifa/Shutterstock

Kategória: Relax
Tagy: grilovačka
Zdieľať článok
Na výsev zeleniny ešte nie je neskoro! Týchto 5 druhov môžete siať aj v júniUrob si sám

Na výsev zeleniny ešte nie je neskoro! Týchto 5 druhov môžete siať aj v júni

Zelený radar: Prečo Európa nie je pripravená na klimatickú zmenu a čo sa deje na Horehroní?ASB.sk

Zelený radar: Prečo Európa nie je pripravená na klimatickú zmenu a čo sa deje na Horehroní?

Letničková lúka vás zaplaví farbami na celú sezónu. Viete, ako a kedy ju vysiať?Záhrada

Letničková lúka vás zaplaví farbami na celú sezónu. Viete, ako a kedy ju vysiať?

Plán obnovy sa bude aktualizovať, financie sa mierne znížia a pôjdu na zelené investície aj obnovu budovASB.sk

Plán obnovy sa bude aktualizovať, financie sa mierne znížia a pôjdu na zelené investície aj obnovu budov