Súťaž Interiér roku: Priestranný rodinný byt s praktickými riešeniami

16.02.2018  |     

Byt na 9. poschodí rezidenčného projektu Vltava je o krásnom výhľade, čistých líniách, svetlom a vzdušnom priestore aj o rodinnom bývaní s dôrazom na praktické riešenia.

Kuchyňa s jedálňou

Kuchyňa s jedálňou zaberá ako najobývanejší priestor bytu miestnosť s najkrajším výhľadom. Barové „raňajkové“ sedenie poskytuje komfort pri komunikácii s osobou na druhej strane kuchynskej linky, a to s výhľadom, ktorý i v najponurejšom počasí vytvára nádhernú živú kulisu. 

 

Dispozíciu kuchynskej linky najprv komplikoval betónový pilier, ktorý sa počas vývoja návrhu stal ťažiskovým prvkom a podnetom na začlenenie „betónového dezénu“ do materiálovej schémy bytu. 

Precízne zhotovenie minimalistických tvarov kuchynskej linky sa stretáva s „teplom“ prírodného materiálu dosky jedálenského stola, vyrobenej z dvoch kusov masívu, ktorého hrany priznávajú tvar kmeňa. 

Obývacia izba

Obývaciu izbu s terasami na oboch stranách sme navrhli s ohľadom na praktické požiadavky klientov tak, aby vynikli jej čisté línie a zachovala sa tak jednoduchosť priestoru. Jemné farebné ladenie nábytku kontrastuje s hrubosťou betónovej stierky, ktorá v kombinácii s veľkoformátovou fotografiou vytvára v tomto priestore príjemnú dramatickosť. Premyslené osvetlenie spoločenských priestorov umožňuje tvorbu svetelných scenárov s rôznymi zdrojmi svetla. Ich svietivosť možno ovládať stmievačmi. 

Predsieň

Jednoduchý a čistý dizajn vstupnej haly zodpovedá štýlu celého interiéru. Vpravo sa začína blok úložných priestorov, ktorý zahŕňa skrinku na topánky lemujúcu celú pravú stenu od schodiska až k výťahu (vstupu), bok tvorí šatníková skriňa a druhú stranu steny tvoria vstavané úložné priestory prechádzajúce až do zadného traktu bytu k spálňam. 

Detské izby

Detské izby sme navrhli ako neutrálne s niekoľkými modrosivými prvkami, aby slúžili dievčatám i chlapcovi a zároveň nadväzovali na jemnú farebnú schému celého bytu. Biely nábytok necháva vyniknúť drevené parkety. Otvorené úložné priestory v malej výške zaisťujú deťom komfortný prístup.

Dve kúpeľňe

Kúpeľňa s vaňou, nízkym umývadlom, toaletou a sprchovacím kútom slúži deťom. Druhá kúpeľňa patrí k rodičovskej spálni. Úložné priestory zaisťujú skrinky v nikách za zrkadlami a umývadlové skrinky.

Spálňa

Spálňa je veľmi svetlá a zahŕňa len to najpodstatnejšie – posteľ, nočné stolíky, úložné priestory a obrazy. Krehkosť farebného ladenia zodpovedá celkovému konceptu bytu. Ďalšie úložné priestory rieši priľahlý šatník.

Priestor je navzdory reprezentatívnemu vzhľadu praktický a plní nároky dnes už päťčlennej rodiny. Aby sa priestor maximálne využil, je väčšina vybavenia vyrobená na mieru. 

 

Veľkosť bytu: 200 m2 + terasy 40 m2

Autori interiéru 

Jitka Kobzová, Zuzana Wiesnerová

www.ambiencedesign.cz

Viac o súťaži Interiér roku 2017

Tagy:
byty interiérový dizajn kuchynské linky Interiér roku nábytok z masívu

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Foto dňa

Vidiecke bývanie plné slnka a pohody: Čo sa stane, keď časť strechy otvoríte slnku?

Najnovšie knihy a časopisy

Najnovšie príspevky