TRU-Infrared: Tajomstvo šťavnatých steakov!

12. 07. 2016
Zdieľať

Milujete steaky? Prezradíme vám, ako ich ugrilovať naozaj šťavnaté. Ide o novinku, ktorá sa volá TRU-Infrared a pripravíte s ňou čertovsky, ale naozaj čertovsky dobré steaky.

Základom je rošt, ale nie len taký hocijaký. „Špeciálna konštrukcia z plátu kvalitnej antikorovej ocele nenechá prenikať plamene priamo k mäsu ako pri bežnom grile. Prepúšťa ich len čiastočne cez veľa malých otvorov. Vďaka tomu sa väčšina sálavého tepla zmení na infračervené, ktoré vyžaruje priamo do jedla a tepelne ho upraví,“ opisuje Martin Veselý, odborník na grily zo spoločnosti Mountfield.

Ako to funguje?

Technológiou TRU-Infrared vybavuje grily americký výrobca Char-Broil. Je založená na premene tepla. Keď horúci vzduch z horákov dorazí k roštu, jeho pohyb sa prudko spomalí. Kvôli malým otvorom nemôže teplo prenikať prekážkou tak rýchlo. Rozširuje sa teda rovnomerne všetkými smermi, pričom zahrieva spodnú stranu roštu. Takto vyhriata plocha potom funguje ako infračervený žiarič a vyžaruje rovnomerné teplo v rozmedzí okolo 300 až 400 °C priamo do mäsa.

Kým sálavé konvekčné teplo z bežného grilu vysuší okrajovú vrstvu mäsa a šťava s tukom uniknú, infračervené frekvencie preniknú dovnútra a tepelne mäso upravia, pričom zachovajú jeho prírodnú šťavnatosť a chuť. Drobné otvory bránia plameňom prenikať nahor a zároveň nenechajú tuk odkvapkávať rovno do horáka. Ten sa hromadí na ploche medzi mäsom a roštom, kde nie je dosť kyslíka, aby došlo k vzplanutiu a pripáleniu. Namiesto toho sa časť odparí v podobe dymu, ktorý je charakteristický pre tento spôsob grilovania a pridáva mäsu ešte intenzívnejšiu chuť a vôňu, a časť je zachytená v odkvapkávacej miske.

Na plyne, uhlí aj elektrine

Technológiu TRU-Infrared nájdete pri všetkých druhoch grilov. Ak dávate prednosť tradičnému grilovaniu, môžete zvoliť gril na drevené uhlie Kettleman. Neurobíte chybu, mäsá na ňom upravené voňajú a chutia skvelo.


Gril na drevené uhlie Kettleman

Gril na drevené uhlie Kettleman
Mountfield

Ak chcete grilovať napríklad na balkóne v paneláku, vyskúšajte šikovný malý stolný gril na plynovou kartušou Compact, prípadne elektrický gril Bistro.  


Elektrický gril Bistro

Elektrický gril Bistro
Mountfield

Ak ale pravidelne usporadúvate grilovacie párty pod šírim nebom, potom najskôr vsadíte na kvalitný plynový gril, či už je to Titan, Imperial alebo Thin. Za svoje peniaze dostanete skutočnú kvalitu. Navyše sa jedná o pohodlné a ekologické riešenie: Žiadna zložitá príprava, do grilovania sa môžete pustiť otočením gombíka, ktorý umožňuje plynulú reguláciu teploty.


Plynový gril Thin

Plynový gril Thin
Mountfield

Záleží len na vás, či dávate prednosť grilovaniu na drevenom uhlí, elektrine alebo na plyne. Či si už vyberiete akýkoľvek gril s TRU-Infrared, nebudete ľutovať. 

ZDROJ PR článok spoločnosti Mountfield a.s.

Kategória: Záhradná technika
Tagy: gril mountfield
Zdieľať článok

Diskusia