Zdroj: Henkel Slovensko

Prečo je dôležité nezabúdať na odvlhčovanie bytov a domov?

30. 09. 2024 Zdieľať

Vlhkosť v domácnosti môže byť často neviditeľným, no závažným problémom. Ak nevenujeme pozornosť správnej úrovni vlhkosti vo vzduchu, môžu sa časom prejaviť rôzne negatívne dôsledky, ktoré ovplyvňujú nielen naše zdravie, ale aj kvalitu bývania a stav našich nehnuteľností.

Odvlhčovanie bytov a domov preto zohráva kľúčovú úlohu v udržaní zdravého prostredia, a to najmä počas zimných mesiacov, keď máme menej možností na prirodzené vetranie.

Vplyv nadmernej vlhkosti na zdravie a domácnosť

Nadmerná vlhkosť môže spôsobovať mnohé problémy, medzi najvážnejšie patrí vznik plesní. Pleseň na stenách nielenže narúša estetiku interiéru, ale je aj nebezpečná pre zdravie. Spôsobuje dýchacie problémy, alergie a zhoršuje symptómy astmy. Dlhodobý pobyt vo vlhkom prostredí môže tiež viesť k únave, bolestiam hlavy či oslabeniu imunitného systému.

Okrem zdravia môže nadmerná vlhkosť poškodzovať aj materiály v domácnosti – drevo začne napučiavať, kovové povrchy korodovať a tapety sa môžu odlepovať. Ak sa vlhkosť dlhodobo zanedbáva, oprava poškodenia môže byť nákladná a náročná.

Moderne zariadená a presvetlená kúpeľňa.

Zdroj: Henkel Slovensko

Ekonomické a praktické riešenie: Pohlcovač vlhkosti AERO 360°

Ak hľadáte jednoduché a efektívne riešenie na odstránenie nadmernej vlhkosti, skvelým pomocníkom je pohlcovač vlhkosti AERO 360°. Tento inovatívny systém funguje na princípe cirkulácie vzduchu okolo špeciálnej absorpčnej tablety, ktorá aktívne pohlcuje vlhkosť zo vzduchu a premieňa ju na tekutinu. Tento proces je úplne tichý a nevyžaduje žiadnu elektrickú energiu, čo robí z AERO 360° mimoriadne ekonomickú a ekologickú voľbu.

Pohlcovač vlhkosti Aero 360°na práčke v práčovni s bielizňou a doplnkami.

Zdroj: Henkel Slovensko

Výhody používania pohlcovača vlhkosti AERO 360°

Efektívne zníženie vlhkosti: Pohlcovač vlhkosti AERO 360° je navrhnutý tak, aby rýchlo a účinne znižoval nadmernú vlhkosť vo vzduchu. Je ideálny pre miestnosti, kde je vlhkosť bežným problémom, ako sú kúpeľne, kuchyne alebo pivnice.

Jednoduché používanie: Nemusíte sa obávať zložitých inštalácií alebo údržby. Pohlcovač vlhkosti funguje bez potreby pripojenia k elektrine a jeho absorpčná tableta sa dá jednoducho vymeniť, keď je plná.

Ekonomický a ekologický: Pretože nevyžaduje žiadnu energiu, pohlcovač AERO 360° neovplyvňuje vašu spotrebu elektriny, čo šetrí nielen peniaze, ale aj životné prostredie.

Zlepšuje kvalitu vzduchu: Okrem zníženia vlhkosti pomáha AERO 360° aj k lepšiemu ovzdušiu tým, že eliminuje pachy, ktoré môžu vzniknúť v dôsledku plesní a zatuchnutia. Vďaka tomu je prostredie v domácnosti sviežejšie a zdravšie.

Detail na absorbčné sáčky Stop vlhkosti na polici v skrini.

Zdroj: Henkel Slovensko

Nezabúdajte, že prevencia je vždy lacnejšia a menej náročná ako riešenie následkov. Pravidelné odvlhčovanie domácnosti je dôležitým krokom k udržaniu zdravého a príjemného prostredia pre vás aj vašu rodinu. Pohlcovač vlhkosti AERO 360° je skvelou voľbou, ak hľadáte praktické, efektívne a nenákladné riešenie na boj proti nadmernej vlhkosti. Pomôže vám nielen znížiť riziko vzniku plesní, ale aj zlepšiť kvalitu vzduchu vo vašej domácnosti.

Ako používať CSV Aero 360°? (youtube.com)

Zdroj: PR článok HENKEL SLOVENSKO, spol. s r.o.

Kategória: Domáce spotrebiče
Tagy: odstránenie vlhkosti pohlcovače vlhkosti vlhkosť vzduchu
Zdieľať článok
Ako odstrániť plesne v interiéri, ako predchádzať ich vzniku a aké prípravky na odstránenie plesní použiťUrob si sám

Ako odstrániť plesne v interiéri, ako predchádzať ich vzniku a aké prípravky na odstránenie plesní použiť

Viete, prečo by ste túto činnosť nemali odkladať? Radíme, ako vyčistiť digestor od mastnoty a špinyUrob si sám

Viete, prečo by ste túto činnosť nemali odkladať? Radíme, ako vyčistiť digestor od mastnoty a špiny

Extrémne počasie a klimatická kríza ovplyvňujú aj vinárov. Majú za sebou najhorší zber za 62 rokovASB.sk

Extrémne počasie a klimatická kríza ovplyvňujú aj vinárov. Majú za sebou najhorší zber za 62 rokov

Škoricové slimáky s pomarančovou glazúrou: Očarí vás nielen ich chuť, ale aj netradičná farbaUrob si sám

Škoricové slimáky s pomarančovou glazúrou: Očarí vás nielen ich chuť, ale aj netradičná farba