Krémová polievka zo špargle

01. 07. 2013
Zdieľať

Uvarte si s nami skvelú špargľovú polievku.

Pre 4 osoby:

500 g špargle
1 l vody
1/2 KL cukru
50 g masla
30 g múky
štipka šafranu
125 g šľahačkovej smotany
2 vaječné žĺtky
čerstvo zomleté 
biele korenie 
soľ
šťava a kôra 
z jedného chemicky neošetreného citróna
zväzok pažítky

55 minút celkový čas na prípravu

Jedna porcia obsahuje: 220 kcal

Postup: 

Špargľu očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Do vody pridáme soľ, cukor, opláchnutý špargľový odpad a privedieme ju do varu. Necháme variť na miernom ohni 15 minút. Prelejeme cez sitko a vývar zo špargle zachytíme do nádoby. odoberieme časť špargľového vývaru, vložíme doň nakrájané špargľové kúsky a dáme ich variť na 15 až 20 minút. 

Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme ďalšou časťou vývaru zo špargle a tento základ poliev­ky necháme variť 15 minút.

Smotanu vymiešame so žĺtkami na penu a zalejeme uvareným základom polievky. Už nevaríme, iba ohrievame a pridáme uvarené kúsky špargle, ochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a nastrúhanou kôrou z citróna. Ozdobíme pažítkou.



Špargľová krémová polievka

Pre 4 osoby:
500 g špargle
1 l vody
1/2 KL cukru
50 g masla
30 g múky
štipka šafranu
125 g šľahačkovej smotany
2 vaječné žĺtky
čerstvo zomleté 
biele korenie 
soľ
šťava a kôra 
z jedného chemicky neošetreného citróna
zväzok pažítky

Špargľová krémová polievka

Pre 4 osoby:
500 g špargle
1 l vody
1/2 KL cukru
50 g masla
30 g múky
štipka šafranu
125 g šľahačkovej smotany
2 vaječné žĺtky
čerstvo zomleté
biele korenie
soľ
šťava a kôra
z jedného chemicky neošetreného citróna
zväzok pažítky
isifa.com

Kategória: Kuchyňa, jedáleň
Tagy: recept špargľa
Zdieľať článok

Diskusia