Žemľové krutóny s kačacou pečienkou a trhaným šalátom

04. 08. 2013
Zdieľať

Pripravte si s nami ľahký a osviežujúci obed na tieto horúce dni.

{R1}

čas potrebný na prípravu približne 25 minút

  4 porcie
• 5 rožkov
• 250 g kačacej pečene
• 2,5 dl mlieka
• 1 stredná cibuľa
• 1 mladá cibuľka
• 1 vajce
• 200 g šalátu lolo biondo
• 100 g rukoly 
• 100 g ľadového šalátu
• 100 g slaniny
• petržlenová vňať
• mleté čierne korenie
• olivový olej
• cherry paradajky na výzdobu
• pár kvapiek citrónovej šťavy
• soľ

Postup:
Rožky nakrájame na malé kocky, do nich nastrúhame kačaciu pečeň a zalejeme vriacim mliekom. Pridáme nakrájanú a orestovanú cibuľku, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, mleté korenie a vajce a dobre zamiešame. Takto pripravenú zmes rozdelíme do 4 vymastených formičiek na pečenie a pečieme na 175 °C približne 15 minút. Šalát lolo biondo, rukolu, ľadový šalát a mladú cibuľku rozdelíme na taniere, osolíme, polejeme olivovým olejom a pár kvapkami citrónovej šťavy. Navrch položíme upečenú plnku z kačacej pečene a posypeme pokrájanou restovanou slaninkou. Dozdobíme čerstvými cherry paradajkami.

Túto lahôdku ozvláštnite sektom Hubert L´Original brut, ktoré k vám domov prinesie závan francúzskeho vidieka.


Žemľové krutóny s kačacou pečienkou a trhaným šalátom

1242014
Dr.Oetker,spol. s r.o.

Kategória: Kuchyňa, jedáleň
Tagy: recept
Zdieľať článok

Diskusia