Súťaž Interiér roku: Štvorizbový byt v tichej lokalite Bratislavy

29. 03. 2018
Zdieľať

Požiadavkou investora na architekta a na celý interiér bolo vytvoriť rodinné bývanie s dôrazom na praktické a útulné riešenie.

Kompletná rekonštrukcia zahŕňa nielen zariadenie interiéru, ale aj stavebné práce – výmenu elektriky, vody, všetkých obkladov, vrátane terasy, stierky a sadrokartónu.

Prírodné materiály

Tento štvorizbový byt s rozlohou 112 m2 sa nachádza v tichej lokalite Bratislavy, v bytovom dome na štvrtom poschodí. Je navrhnutý pre štvorčlennú rodinu s malými deťmi. Základom celého projektu  je dispozičné riešenie, ktoré vytvára priestor pre jednotlivé činnosti rodiny a pritom zachováva vzdušnosť a čisté línie. Použitím prírodných materiálov, zaujímavých štruktúr a jemných farebných odtieňov vznikol interiér podľa predstáv klienta.

 


Štvorizbový byt v tichej bratislavskej lokalite

Štvorizbový byt v tichej bratislavskej lokalite

Jednoduchý a čistý dizajn

Vstupná hala zodpovedá štýlu celého interiéru. Vľavo pri vstupe sa nachádza stena s vešiakmi , ktorá plynulo nadväzuje na šatníkovú skriňu. Už pri vstupe do priestoru pohľad upúta knižnica, ktorá pokračuje do obývacej izby a je hlavným nábytkovým prvkom v celom priestore. Ukončená je stenou na umiestnenie televízora a jednotlivých audioprvkov.


Štvorizbový byt v tichej bratislavskej lokalite

Štvorizbový byt v tichej bratislavskej lokalite

Obývacia izba so vstupom na terasu je navrhnutá s ohľadom na praktické požiadavky klienta. Veľká rohová sedacia súprava je umiestnená tak, aby poskytla výhľad na celý priestor. Či už je to sledovanie televízie, príjemné posedenie pri kozube, alebo komunikácia s osobou na druhej strane kuchynskej linky.


Štvorizbový byt v tichej bratislavskej lokalite

Štvorizbový byt v tichej bratislavskej lokalite

Srdce priestoru

Kozub, „srdce“ celého priestoru, je zvýraznený textúrou umeleckej stierky vo výraznej tmavej farbe. Navrhnuté osvetlenie priestoru umožňuje vytvárať rôzne svetelné scény s rôznymi zdrojmi svetla. Od podsvietenia nábytku a rôznej farby LED pásov v strope až po krištáľové svietidlá, ktoré vytvárajú kontrast k čistým líniám celého priestoru.


Štvorizbový byt v tichej bratislavskej lokalite

Štvorizbový byt v tichej bratislavskej lokalite

Obývaciu izbu od kuchyne opticky oddeľuje jedálenský stôl pre šesť ľudí a príborník, ktorý je už súčasťou kuchynskej linky.

Kuchynská linka

Návrh  minimalistických tvarov kuchynskej linky sa stretáva s „teplom“ prírodného materiálu dreva a kameňa. Kuchynská linka v tvare U sa začína vysokou zostavou, kde sú umiestnené jednotlivé spotrebiče a pokračuje pracovnou doskou, ktorá poskytuje dostatok priestoru na prácu v kuchyni. Ukončená je varnou platňou a priestorovým odsávačom pár. Horné skrinky kuchynskej linky a barová časť slúžia ako odkladací priestor a ich súčasťou sú osvetlené vitríny na dekoratívne doplnky.


Štvorizbový byt v tichej bratislavskej lokalite

Štvorizbový byt v tichej bratislavskej lokalite

Použitá podlaha

V celom priestore je použitá svetlá laminátová podlaha a biele dvere, ktoré opticky vytvárajú väčší priestor najmä v chodbe, v hlavnej komunikačnej zóne.

 


Štvorizbový byt v tichej bratislavskej lokalite

Štvorizbový byt v tichej bratislavskej lokalite

Spálňa

Návrh spálne je pokračovaním použitej farebnosti a materiálov celého priestoru. Skladá sa z dvoch zón. Hneď pri vstupe začína veľký a priestranný šatník a nízke komody pod oknom.  V druhej časti je posteľ, nočné stolíky a drevená zástena, ktorá pomáha vytvárať útulný priestor na spánok a relax.

Tip: Všetok nábytok a bytové doplnky na jednom mieste


Štvorizbový byt v tichej bratislavskej lokalite

Štvorizbový byt v tichej bratislavskej lokalite

WC a kúpeľňa

WC pri vstupe slúži viac-menej hosťom . Použitá farebnosť obkladov zodpovedá celkovému konceptu bytu. Vybavené toaletou, malým umývadlom so skrinkou a veľkým zrkadlom s osvetlením.


Štvorizbový byt v tichej bratislavskej lokalite

Štvorizbový byt v tichej bratislavskej lokalite

V kúpeľni je použitá rovnaká farebnosť obkladu ako pri vstupnom WC a slúži celej rodine. Pri vstupe do kúpeľne sa po ľavej strane nachádza sprchovací kút, oddelený sklenenou priečkou . Oproti je WC a dvojumývadlo so zrkadlovou skrinkou, v ktorej je úložný priestor. Pod oknom je vaňa, priestor vo výklenku je využitý ako vstavaný nábytok.


Štvorizbový byt v tichej bratislavskej lokalite

Štvorizbový byt v tichej bratislavskej lokalite

Aby bol priestor maximálne využitý, každý kus nábytku je vyrobený na mieru. 

Autori interiéru

Neopolis s.r.o.

Ing.Hruskó Krisztián,PhD

www.neopolis.eu

Viac o súťaži Interiér roku 2017

Kategória: Navrhovanie interiéru
Tagy: byty v Bratislave Interiér roku rekonštrukcie bytov štvorizbové byty
Zdieľať článok

Diskusia