Súťaž Interiér roku: Keď sa interiér inšpiruje jedlom

23. 02. 2017
Zdieľať

Materiály v reštaurácii majú vyjadrovať zameranie na podávané jedlá, ktoré sa pripravujú na rozžeravenom uhlí, servíruje sa surové mäso s prílohou. Na základe týchto podkladov boli zvolené nasledujúce materiály – obklady na stenách sú z pálených smrekových dosiek, podlaha je v imitácii tmavého dubového dreva, dekoračné prvky na obkladoch stien, baru, krytu kúrenia a zábradlia sú z medených profilov.


Keď sa interiér inšpiruje jedlom

Keď sa interiér inšpiruje jedlom
Tomáš Dittrich


Keď sa interiér inšpiruje jedlom

Keď sa interiér inšpiruje jedlom
Tomáš Dittrich

Ako farebný akcent bol použitý morušový papier, ktorý vypĺňa niky na stenách. Jeho presvietením vznikol efekt, ktorý má pripomínať farebnosť surového mäsa. Výdajový pult dopĺňa masívna kamenná doska. Ručná maľovka v odtieni antracit zjednocuje celý priestor. Dekorácie sú riešené presvieteným uhlím vo výdajovom bare.{R1}


Keď sa interiér inšpiruje jedlom

Keď sa interiér inšpiruje jedlom
Tomáš Dittrich


Keď sa interiér inšpiruje jedlom

Keď sa interiér inšpiruje jedlom
Tomáš Dittrich

Osvetlenie je doplnené medenými prvkami a starou patinou.


Keď sa interiér inšpiruje jedlom

Keď sa interiér inšpiruje jedlom
Tomáš Dittrich


Keď sa interiér inšpiruje jedlom

Keď sa interiér inšpiruje jedlom
Tomáš Dittrich


Keď sa interiér inšpiruje jedlom

Keď sa interiér inšpiruje jedlom
Tomáš Dittrich

Každý jedálenský stôl má v sebe zabudovanú nádobu na žeravé uhlie, na ktorom sa BBQ pripravuje. Nad ním je vyvedený odťah s osvetlením. Tento odťah sa špeciálne používa na kórejské BBQ.


Keď sa interiér inšpiruje jedlom

Keď sa interiér inšpiruje jedlom
Tomáš Dittrich


Keď sa interiér inšpiruje jedlom

Keď sa interiér inšpiruje jedlom
Tomáš Dittrich

Dispozičné zmeny boli menšieho rozsahu, a to presunutie baru do prednej časti reštaurácie a zvýšenie počtu miest v reštaurácii.


Keď sa interiér inšpiruje jedlom

Keď sa interiér inšpiruje jedlom
Tomáš Dittrich


Keď sa interiér inšpiruje jedlom

Keď sa interiér inšpiruje jedlom
Tomáš Dittrich

Reštaurácia YUNIKU Charcoal BBQ

Realizácia: 2016
Foto: Tomáš Dittrich
Návrh a realizácia: Ivana Šustrová – DESIGNIST
Úžitková plocha: celkom 235 m2 (plocha na konzumáciu celkom 125 m2)
Stolárske práce: Devoto
VZT: Kliamont
Luxusné maľby: p. Nádvorník
Osvetlenie: BULB


Súťaž INTERIÉR ROKU

V rámci súťaže Interiér roka sú každoročne oceňované výnimočné súkromné i verejné interiéry navrhnuté českými a slovenskými architektmi (doma aj v zahraničí), a to v siedmich kategóriách.

Do niektorej z kategórií ďalšieho ročníka Interiér roku sa už od októbra môžu hlásiť architekti a interiéroví dizajnéri, a to nielen z Českej republiky, ale v tomto ročníku prvýkrát aj zo Slovenska!

Prihlásiť možno iba interiéry, ktoré vznikli v tomto roku. Uzávierka prihlášok je 20. 2. 2017 a výsledky budú vyhlásené v pražskom Centre súčasného umenia DOX, a to 28. 3. 2017 na kongrese o bývaní a architektúre Living Forum. V máji potom bude prebiehať výstava veľkoformátových fotografií súťažných interiérov.  

S najzaujímavejšími súťažiacimi budeme našich čitateľov postupne oboznamovať na webe www.mojdom.sk. Mojdom.sk je hlavným mediálnym partnerom súťaže na Slovensku, usporiadateľom súťaže je Inštitút bytového dizajnu.

Viac sa o súťaži dozviete na stránkach www.interierroku.cz

Kategória: Návšteva
Tagy: Interiér roku reštaurácia súťaž
Zdieľať článok

Diskusia