„Zdvíhačka“ Romotop Heat, jednotka na európskom trhu

30. 11. 2018 Zdieľať

Funkčnosť a dizajn - aspekty, ktoré vo svojich výrobkoch dokáže snúbiť dohromady firma Romotop. A dokázala to aj v prípade krbových vložiek Heat, s ktorými prenikla nielen na európsky, ale dokonca aj na svetový trh.

Dôkazom sú veľkoformátové krbové vložky so zdvihom. Všetky tieto modely sú vybavené obľúbenými výsuvnými dvierkami s inovatívnym systémom výsuvu Silent Lift, ktorý zaručí tichý a bezstarostný chod dvierok. Dizajnu venuje firma Romotop veľkú pozornosť, preto všetky modely Heat, splňajú aj tie najprísnejšie nároky zákazníka a stávajú sa dominantou v každom objekte. Sklo je dizajnovo potlačené, kľučka vyrobená s jemným nerezovým prúžkom a ovládač vzduchu je v čiernej farbe, tak aby nerušil celkový dojem z kozubovej vložky. Veľmi dôležitou časťou krbových vložiek Heat je spaľovacia komora, preto firma Romotop dbá, aby boli vždy použité iba prvotriedne materiály. Z tohto dôvodu je spaľovacia komora vyložená pravým šamotom, ktorý dokáže akumulovať teplo a tým zlepšuje dynamiku horenia. Štandardné prevedenie spaľovacej komory je bezroštové, ale  je možné ho jednoducho zmeniť na  roštovou variantu na želanie zákazníka. Z dôvodu čo najjednoduchšieho ovládania krbovej vložky je primárny a sekundárny vzduch regulovateľný iba jedným ovládacím prvkom. Vo všetkých modeloch radu HEAT je použitý vysoko účinný systém vedenia spalín DOUBLE SPIN s dvoma deflektormi, ktorý napomáha odvodu spalín do hrdla vložky s cieľom dosiahnutia maximálnej ekológie, čistoty spaľovania a zvýšenia účinnosti spaľovania až o 10%. Do komory je privedený aj terciárny vzduch, ktorý zaručí, že krbovým vložkám HEAT nedôjde nikdy dych a teda spaľovanie bude vždy ekonomické a ekologické. 


"Zdvíhačka" Romotop Heat, jednotka na európskom trhu

„Zdvíhačka“ Romotop Heat, jednotka na európskom trhu
ROMOTOP spol. s r.o.


"Zdvíhačka" Romotop Heat, jednotka na európskom trhu

„Zdvíhačka“ Romotop Heat, jednotka na európskom trhu
ROMOTOP spol. s r.o.

Keďže sa v dnešnej dobe nestavajú už iné domy ako nízkoenergetické a pasívne, stalo sa štandardom, že firma Romotop opatrila všetky svoje výrobky CPV, teda centrálnym prívodom vzduchu, ktorý privádza vzduch do spaľovacej komory z exteriéru a tým nedochádza k spotrebe vzduchu v pobytovej miestnosti. Komplexnosť, ktorá nemá na európskom trhu obdobu, ako po servisnej, obchodnej a technickej stránke, je podčiarknutá aj možnosťou inštalácie akumulačných sád Mammoth, ktoré sa môžu umiestniť na zadné, bočné aj horné strany vložiek Heat. Hlavnou devízou akumulačných sád Mammoth je, že teplo ktoré by inak uniklo do komína, sa ukladá na čas, kedy už nie je po ohni v krbe ani stopy a tým zvýšiť celkovú akumulačnú schopnosť stavby. V neposlednom rade je potrebné spomenúť veľmi vysokú účinnosť spaľovania, kedy začína od 81% a regulovateľný výkon od 3,9kW. Všetky tieto aspekty zaradili krbové vložky HEAT na špicu v odbore krbových vložiek.

ZDROJ PR článok spoločnosti ROMOTOP spol. s r.o.

Kategória: Energia
Tagy: kozubová vložka vykurovanie rodinného domu
Zdieľať článok