Interiér bytu podľa znamení: Aký štýl vyhovuje vám?

06. 12. 2019
Zdieľať

Chcete niečo zmeniť vo vašom byte, ale obávate sa, že netrafíte? Bojíte sa, že pokazíte celkový vzhľad alebo vám úprava v konečnom dôsledku „nesadne“? Upravte si interiér podľa vášho znamenia!

Snaha, nájsť ten správny štýl dizajnu alebo dekorácií môže byť niekedy takmer nekonečná, a pritom nikdy nie ste úplne spokojní. Vždy je potrebné zlúčiť niekoľko faktorov dokopy, vrátane počtu obyvateľov domácnosti, ich veku, vkusu, potrieb. Viete o tom, že vhodný interiérový štýl vám môžu prezradiť aj znamenia zverokruhu?

Aký interiérový štýl preferujú jednotlivé znamenia?

Vodnár: Eklektický a ekologický

Vodnár máva často problém pri riešení interiéru bytu, pretože tápe medzi bizarnosťou a originalitou. V každom prípade sa do vlastného bývania pokúsi začleniť čo najviac ekologických technologických vymožeností. Solárne panely a zachytávanie dažďovej vody je základom. Oceníte vzdušný priestor s dostatkom svetla, ale aj menšiu miestnosť, kde sa môžete utiahnuť do vlastného sveta plného spomienok a harmónie.

Ryby: Upokojujúci a pohodlný

Rybám sa logicky páči chladný odtieň modrej alebo sivozelená farba. Potrebujete pohodlný nábytok s mäkkými dekoratívnymi vankúšmi a prikrývkami. Problémom je, že niekedy priestor zahatáte zbytočnosťami alebo neporiadkom. Dôležitá je pre vás útulnosť, ale aj voľne plynúca energia. Samozrejme, ako správna ryba, bazénom nepohrdnete. 


interiér podľa znamení

interiér podľa znamení
iStock

Baran: Výrazný a akčný

Máte silnú osobnosť, a preto váš vysnívaný domov bude obsahovať odvážne, dobrodružné farby a vzory. Potrebujete priestor s viacerými miestnosťami, úplne ideálne je, keď si v jednej môžete zriadiť vlastnú posilňovňu alebo horolezeckú stenu. 

Býk: Elegantný a príjemný

Bavia vás krásne veci, túžite po príjemnom, stabilnom prostredí, miestom, kde sa zbavíte stresu. Základom je veľká modulárna sedacia súprava, ktorú môžete upraviť podľa potreby. Srdcom bytu je kuchyňa, pretože oceníte dobré jedlo i kvalitné víno. Nemal by vám chýbať ani luxusný bar zásobený tým najkvalitnejším pitím. Z farieb dávate prednosť neutrálnym.


interiér podľa znamení

interiér podľa znamení
iStock

Blíženci: Otvorený a spoločenský

Ste spoločenské znamenie, preto aj vo vašej domácnosti potrebuje cítiť prítomnosť ostatných. Základom sú veľké otvorené miestnosti, presklené časti, vďaka ktorým sa do interiéru dostáva svetlo a okolité prostredie. Oceňujete moderné technológie, napríklad ovládanie niektorých funkcií hlasom alebo smartfónom.

Prečítajte si tiež:

Byt v štýle feng-shui mali hotový za mesiac! Výsledok je obdivuhodný

Rak: Tradičný a plný chutí

Rak nemá rád moderné extrémy. Naopak, zbožňuje overené tradície, starožitnosti, pohodlie. Zvyčajne rád varí a pečie pre rodinu, takže kuchyňa je najdôležitejším miestom v domácnosti. Oceníte svetlejšie farby, ľahké pastelové odtiene, ktoré zaujímavo vyznejú aj na historických prvkoch nábytku. 


interiér podľa znamení

interiér podľa znamení
iStock

Lev: Intenzívny a vibrujúci 

Vždy sa snažíte byť stredobodom, tak aj váš príbytok by mal niesť tieto prvky. Svetlé a výrazné farby a nábytok, ktorý zaujme pozornosť je pre vás tým pravým orechovým. Potrebujete priestor na zábavu a pre hostí.

Panna: Jednoduchý a funkčný

Tomuto znameniu vyhovujú neutrálne farby, funkčný nábytok, multifunkčné doplnky. Základom je dostatok úložných priestorov, aby ste mohli v domácnosti udržiavať čisté a prehľadné prostredie. Nenávidíte zbytočnosti, gýče a nefunkčné doplnky.

Váhy: Harmonický a vzdušný

Pre váhy je najdôležitejšia harmónia, rovnováha, a to aj v interiéri. Príjemnú atmosféru pre vás vyvolajú jemné pastelové farby. Jednotlivé miestnosti by mali na seba nadväzovať, dopĺňať sa. Radi investujete do elegantných doplnkov, vzdušných závesov a dekoratívnych zrkadiel, ktoré príjemnú atmosféru vo vašej domácnosti ešte viac umocnia.

Škorpión: Nóbl a osobný 

Váš vysnívaný domov musí odzrkadľovať tie aspekty vašej osobnosti, ktoré sú pre vás dôležité. Cítiť z neho silnú osobnosť, ale aj potrebu súkromia a dávku záhadnosti. Nebojíte sa tmavších farieb, súkromie si strážite bezpečnostnými systémami. Vašim vysnívaným prvkom interiéru sú utajené dvere ako súčasť knižnice, za ktorými sa nachádza vaša súkromná čitáreň.


interiér podľa znamení

interiér podľa znamení
iStock

Strelec: Kreatívny a kompaktný

Aj keď nezvyknete doma tráviť veľa času, máte svoj vysnívaný priestor. Stačí vám malý príjemný domček so základnou výbavou. Alebo ešte lepšie: mobilný dom alebo karavan, s ktorým môžete cestovať, kam sa vám zachce a doma ste vlastne všade. 

Kozorožec: Elegantný a moderný

Vysnívaný domov Kozorožca zahŕňa všetko, čo si najviac cení: predovšetkým usilovnú prácu a efektívnosť. Nesmie v ňom chýbať plnohodnotne vybavená domáca kancelária. Uprednostníte elegantný minimalistický štýl bez zbytočných okrás. Dôležité pre vás je, aby váš domov bol organizovaný, usporiadaný, praktický.  


interiér podľa znamení

interiér podľa znamení
iStock

Sabína Zavarská
Foto: istock

Kategória: Dekor
Tagy: interiérové štýly
Zdieľať článok
Rekonštrukcia ikonického domu: Bol moderný už po vojne, po obnove je farebnejšíDom z tehly

Rekonštrukcia ikonického domu: Bol moderný už po vojne, po obnove je farebnejší

Ako odvážna moderná prístavba doplnila tehlu z 18. storočiaDom z tehly

Ako odvážna moderná prístavba doplnila tehlu z 18. storočia

Majster roka 2023: Altánok s krbom, studničkou a skalkou v jednomUrob si sám

Majster roka 2023: Altánok s krbom, studničkou a skalkou v jednom

Darujte na Valentína originálne srdce: Vlastnoručne upečená citrónová torta osvieži každý vzťahUrob si sám

Darujte na Valentína originálne srdce: Vlastnoručne upečená citrónová torta osvieži každý vzťah

Diskusia