Jahňacie kotlety s jogurtovou omáčkou

Jahňacie kotlety s jogurtovou omáčkou

04. 04. 2013
Zdieľať

Dnes vám ponúkame recept na pochútku z jahňacieho mäsa.

Príprava: asi 30 minút + čas na marinovanie
 
Jedna porcia obsahuje:
283 kcal (1 187 joulov)
20,1 g bielkovín
21,6 g tukov
2 g uhľovodíkov
 

Suroviny na 4 porcie:

8 jahňacích kotliet
1 ČL mletej rasce
1/2 ČL mletého koriandra
2 až 3 strúčiky cesnaku
čierne korenie
4 PL olivového oleja
soľ
250 g plnotučného jogurtu
1 bielok (vajce M)
1 ČL sušeného tymianu
1 ČL posekanej mäty
trocha škorice
mätové lístky na ozdobu
 

Postup:

1. Kotlety umyte a osušte. Mletú rascu zmiešajte s koriandrom, olivovým olejom a trochou čierneho korenia. Ošúpte cesnak, pretlačte ho a vmiešajte do marinády. Výdatne ňou natrite mäso a prikryté ho nechajte asi hodinu marinovať. 
 
2. Kotlety opekajte na rozhorúčenej panvici 2 až 3 minúty. Osoľte ich a odložte do tepla. 
 
3. Jogurt zmiešajte v hrnci s bielkom, pridajte 4 polievkové lyžice vody, tymian, mätu a škoricu. Pri miernej teplote a za stáleho miešania zmes 6 až 8 minút povarte. Dochuťte soľou a čiernym korením.
 
4. Jahňacie kotlety podávajte s jogurtovou omáčkou a ozdobte ich lístkami mäty.

Jahňacie kotlety s jogurtovou omáčkou
(Sýria)

Jahňacie kotlety s jogurtovou omáčkou
(Sýria)
isifa.com

Kategória: Dekor
Tagy: recept
Zdieľať článok

Diskusia