Malý byt, veľké možnosti

31. 10. 2017 Zdieľať

Či sú vašou vášňou knihy, vinylové platne, porcelán alebo topánky, vždy je potrebné vyriešiť otázku, ako a kam všetky vaše poklady uskladniť. Riešiť sa dá radikálne – prenájmom skladu, alebo rozumne – šikovným zariadením bytu. YIT Slovakia, developer s fínskymi koreňmi, uprednostňuje druhú možnosť a ukáže vám, ako sa vďaka premysleným riešeniam dajú všetky vaše obľúbené kúsky usporiadať systematicky a štýlovo aj v malom priestore.

Vyberte si dobrú dispozíciu

Pri výbere bytu je potrebné dobre si všimnúť jeho dispozičné riešenie, obzvlášť pokiaľ ide o malý byt. Šikovné riešenia ponúkajú byty v komplexe TAMMI v Dúbravke či PARI v bratislavskom Ružinove. „Úlohou architektov je myslieť na úložný priestor už pri návrhu jednotlivých dispozícií, čo si možno všimnúť v bytoch s väčšou chodbou. Zákazníci to niekedy považujú za nevýhodu, ale práve tu je možnosť umiestniť naozaj veľké množstvo úložného priestoru. Nezabudnite na praktické hľadisko, kabát si predsa vyzliekate hneď po príchode domov,“ upozorňuje Viliam Gabriš, predajca YIT Slovakia.


Chodba v byte TAMMI Dúbravka.

Malý byt, veľké možnosti
YIT Slovakia


Chodba v byte TAMMI Dúbravka.

Ušite si veci na mieru

Najideálnejším riešením pre malý priestor je nábytok na mieru. Podľa presných rozmerov sa dá výborne využiť každý jeden centimeter priestoru, zvoliť vyhovujúci materiál a doladiť detaily. Obrovské výhody v sebe ukrývajú vstavané skrine. Keďže tento typ skrine siaha až po úplný strop, umožní vám získať maximálny úložný priestor. Ponúka navyše mnoho variácii na dizajn dverí i rozmiestnenie vnútorných políc či tyčí. „Tyč na vešiaky by mala byť v úrovni očí, nie príliš vysoko, ani nízko. Ak na nej visia dlhšie kúsky oblečenia, zložte ich, čím ušetríte priestor a do skrine tak môžete namontovať ešte jednu tyč. A ak sú vaše zásuvky príliš široké alebo hlboké, použite rozdeľovače a uvidíte ako ľahko do nich schováte omnoho viac vecí,“ dodáva Viliam Gabriš. 

Využite každý kútik

Myslite na to, že priestor nie je len na zemi, ale siaha od podlahy až po strop. Každý kút v byte navyše ponúka dve steny – stačí na ne položiť pár dosiek, aby vznikla praktická knižnica. Nebojte sa skrinky či police zavesiť i nad dvere či okolo nich – razom vznikne množstvo priestoru na odkladanie vašich drahocenností. 


Malý byt, veľké možnosti

Malý byt, veľké možnosti
YIT Slovakia

Viac info https://www.yit.sk/bratislava/dubravka/tammi-dubravka

Zdroj: PR článok spoločnosti YIT Slovakia

Kategória: Navrhovanie interiéru
Tagy: malý byt TAMMI Dúbravka yit zariaďovanie bytu
Zdieľať článok