Zdroj: Mountfield

Ako zvládnuť horúce dni? Vo vlastnom bazéne

23. 06. 2022 Zdieľať

Hľadáte rýchly a jednoduchý spôsob kúpania? Láka vás krištáľovo čistá voda, radosť vašich blízkych, lákavé osvieženie a nekonečné vodné radovánky v príjemnom súkromí vlastnej záhrady? Presne to si môžete užívať počas celého leta bez toho, aby ste museli minúť majetok. Blížia sa letné prázdniny, a preto je téma kúpania vo vlastnom bazéne a pokiaľ možno s čo najrýchlejšou inštaláciou veľmi aktuálna. Ako si však dobre vybrať?

Je to celkom jednoduché. Skôr ako sa vyberiete do obchodu, dobre si premyslite, komu by mal bazén najčastejšie slúžiť (malá alebo veľká rodina, deti, seniori), kde bude umiestnený a aká veľká bude investícia.

Rýchlo a lacno

Na príležitostné letné osvieženie postačia hojdacie nadzemné bazény Swing s nafukovacím prstencom alebo rámovou konštrukciou, ktoré možno zakúpiť v okrúhlom aj oválnom vyhotovení. Ich výhodou je nízka obstarávacia cena a predovšetkým rýchla a jednoduchá inštalácia. Aj v tomto nenáročnom rodinnom bazéne si môžete užívať určitý komfort vďaka špeciálne vyvinutej pieskovej filtrácii alebo ohrevu vody. Navyše je možné týmto príslušenstvom vybaviť aj staršie bazény, ktoré sú už v prevádzke.

Swing nafukovací bazén

Swing nafukovací. Zdroj: Mountfield

Nafukovacie bazény Swing sú najjednoduchším spôsobom plávania. Ich konštrukcia umožňuje, aby bol bazén v prípade potreby pripravený na kúpanie v priebehu niekoľkých minút a neskôr ho bolo možné ľubovoľne zbaliť a uskladniť. Potrebujete bazén na víkend presunúť niekam inam? „S bazénmi Swing to nie je žiadny problém, dajú sa kedykoľvek ľahko zložiť a premiestniť. Tieto bazény majú pružný materiál, ktorý je zároveň veľmi odolný voči mechanickému poškodeniu,“ hovorí Radek Hanzlík, produktový manažér spoločnosti Mountfield.

Swing Frame ratan bazén

Swing Frame ratan. Zdroj: Mountfield

Rámové bazény sú vhodné pre tých, ktorí hľadajú jednoduché riešenie na letné kúpanie. Vďaka konštrukcii s rýchlospojkami nepotrebujete na montáž žiadne nástroje. Jedinečný kovový rám so spoľahlivou antikoróznou úpravou poskytuje bazénu vysokú pevnosť a stabilitu. K dispozícii je štandardná modrá farba, ako aj elegantné vzory kameňa alebo ratanu.

S možnosťou zapustenia

Atraktívnejšími možnosťami sú bazény Azuro a Ibiza. Môžu byť postavené na povrchu, ale rovnako obľúbené je aj ich čiastočné alebo úplné zapustenie do zeme. Ako jediné na miestnom trhu majú tú výhodu, že sa dajú inštalovať aj na svahovitom pozemku a sú českým výrobkom.

Azuro Vario bazén

Azuro Vario. Zdroj: Mountfield

Rad Azuro Vario ponúka 12 modelových variant s kruhovým alebo oválnym tvarom a v rôznych dizajnoch. Dokonca aj rozmery sú voliteľné a môžete si vybrať kruhový bazén s priemerom až 5,5 metra alebo oválnu verziu s dĺžkou až 7,3 metra. A to je okrem vodných hier pre celú rodinu aj pekný priestor pre plavcov. Ďalšou významnou výhodou týchto bazénov je dlhá životnosť steny z hlboko ťahaného oceľového plechu s vysokou ochranou proti korózii. Ako potvrdenie kvality použitého materiálu a jeho precízneho spracovania sa poskytuje predĺžená záruka až na 7 rokov. „Ich výstavba bez potreby betónového základu znižuje náklady a náročnosť realizácie a dá sa zvládnuť svojpomocne za jeden deň. V prípade nadzemnej verzie sa navyše stavba môže uskutočniť aj bez výkopových prác v záhrade. Základom konceptu univerzálneho nadzemného bazéna Azuro je praktické konštrukčné riešenie, ktoré umožňuje inštaláciu presne podľa želania zákazníka a dispozície záhrady,“ predstavuje unikátne bazény Radek Hanzlík zo spoločnosti Mountfield.

Môžete si vybrať vzhľad a povrchovú úpravu oboch strán steny bazéna výberom až zo 4 typov špeciálnej vnútornej vložky s rôznou hrúbkou a dizajnom a z radu možností vonkajšej úpravy s lakovaním, PET alebo PVC povrchom v niektorej z atraktívnych farieb vrátane prírodného dreva alebo kameňa.

Azuro Ibiza bazén

Azuro Ibiza. Zdroj: Mountfield

Absolútnou novinkou tohto roka je prémiový rad Azuro Ibiza, ktorý úspešne dopĺňa obľúbený základný rad Azuro Vario. Doslova posilňuje a rozširuje sortiment Azuro v mnohých parametroch. „Na vývoji modelového radu Azuro Ibiza sme intenzívne spolupracovali s českým výrobcom, stavebnými odborníkmi a expertmi na výstavbu bazénov. Vychádzali sme však aj z dlhoročných skúseností našich zákazníkov. Výsledkom sú bazény s dvojnásobne hrubšou oceľovou stenou ako modely Azuro Vario, so zvýšenou ochranou proti korózii, špeciálnou zosilnenou vnútornou fóliou a exkluzívnymi dekormi vonkajších stien. Vďaka tomu bazén ľahko zapadá do koncepcie dizajnu celej záhrady. Ďalšou veľkou výhodou je zvýšenie hĺbky na 1,5 metra pre všetky modely v porovnaní s hĺbkou 1,07-1,22 metra modelu Azuro Vario. Po tejto možnosti volali záujemcovia o jednoduché, ale veľké rodinné bazény,“ vysvetľuje Radek Hanzlík zo spoločnosti Mountfield. Bazény Azuro Vario a Azuro Ibiza sa vyrábajú v Českej republike, takže neustále sa zvyšujúce náklady na medzinárodnú dopravu sa neodrážajú v ich cene. Predajca tak má priamu kontrolu nad kvalitou použitých materiálov a konečným spracovaním. Preto poskytuje na všetky modely aj predĺženú záruku 5 až 7 rokov (v závislosti od zvoleného modelu). Nakoniec je potrebné spomenúť možnosť doplnenia zariadenia, ktoré je bežné v luxusných bazénoch, ako je tepelné čerpadlo, protiprúdový záves alebo automatický vysávač.

Jednoduché, ekologické a obľúbené riešenie: solárna sprcha

Solárne sprchy sa v posledných rokoch stali v Českej republike doslova hitom. Sú praktickým, ekologickým a finančne nenáročným riešením na osvieženie počas horúcich letných dní.

Žena pod solárnou sprchou

Solárna sprcha Basic. Zdroj: Mountfield

Telo sprchy je vlastne zásobník, v ktorom sa voda ohrieva slnkom – takže je zadarmo. Na českom trhu sú aj solárne sprchy s takým krásnym a moderným dizajnom, že sa stanú ozdobou každej záhrady.

Relaxácia v nafukovacej vírivke

V posledných rokoch sa relaxačné nafukovacie vírivky začali udomácňovať v letných záhradách a na vonkajších terasách. Povznášajúci perličkový kúpeľ v nafukovacej vírivke masíruje a zároveň uvoľňuje – preto si získava čoraz viac priaznivcov všetkých generácií. Nafukovací vírivý bazén možno umiestniť do záhrady alebo pod pergolu. Slúži na komplexnú regeneráciu tela a duše. Integrovaný výkonný ohrev umožňuje nastaviť príjemnú teplotu vody až do 40 stupňov Celzia. Ich blahodarné účinky si preto môžete užívať vonku od jari do jesene.

Nafukovacia vírivka Purespa Bubble HWS 800

Nafukovacia vírivka Purespa Bubble HWS 800. Zdroj: Mountfield

Viac na www.mountfield.sk

Zdroj: PR článok Mountfield a.s.

Kategória: Záhradné stavby
Tagy: bazén kúpanie leto relax teplo záhradné bazény
Zdieľať článok