Záhradný nábytok, ktorý prináša pohodlie do Vašej oázy pokoja

24. 05. 2024 Zdieľať

Potrebujete si na chvíľku oddýchnuť v zeleni a zabudnúť na okolitý svet? Stačí nájsť tichý kút na svojej záhrade ak tomu si zaobstarať pohodlný záhradný nábytok. Začína obdobie, na ktoré sa každoročne tešíme. Využite ho teda naplno.

Zostava nábytku je obvykle stredobodom terasy alebo centrom našej záhradnej zábavy. Preto je dôležité zvoliť vhodnú veľkosť, materiál aj vzhľad nábytku tak, aby bol v harmónii so svojim bezprostredným okolím aj celkom“, vysvetľuje Jaroslav Křišťál, produktový manažér spoločnosti Mountfield. Jeho výberu venujeme pozornosť hlavne preto, že si ho budeme užívať niekoľko rokov počas celej sezóny, v prípade zimných záhrad dokonca celoročne. Podstatným faktorom je teda aj jeho kvalita.

Vyberte si ten pravý pre Vás

Môžete si vybrať napríklad precízne spracovaný nábytok z masívneho a odolného exotického dreva eukalyptu alebo teaku.

Nábytok Flamingo z eukalyptu.

Nábytok Flamingo z eukalyptu.

Tropický eukalyptus má veľmi tvrdé, odolné a pritom ľahké drevo, ktoré bez problémov odoláva poveternostným vplyvom vrátane kyslých dažďov v mestách. Vyniká farebnou stálosťou a medovým sfarbením s nádychom do červena.

Kreslá Gentle a stôl Vegas z teaku

Kreslá Gentle a stôl Vegas z teaku

Teak je výnimočne pevným, trvanlivým a odolným materiálom, ktorý skvele zvláda celoročné vystavenie vonkajším podmienkam. S prehľadom odoláva striedaniu teplôt a vlhka, slnečnému žiareniu, škodcom aj kyslým dažďom. Ošetrovať ho môžete vhodným olejom pre daný typ dreva

Kreslá Angela DeLuxe z hliníka.

Kreslá Angela DeLuxe z hliníka.

Pokiaľ máte radšej moderný a čistý dizajn, možno vám budú viac vyhovovať jednoduchšie línie nábytku zo zliatiny hliníka a medi. Iste oceníte spojenie ich stability a pevnosti s až prekvapivo nízkou hmotnosťou konštrukcie. Čistenie zvládnete handričkou a vlažnou vodou.

Kreslá Savoy a stôl Tavio z ťahokovu

Kreslá Savoy a stôl Tavio z ťahokovu

Obľúbeným materiálom je tiež dekoratívny ťahokov. Nábytok z ťahokovu je vďaka špeciálnej povrchovej úprave celoročne odolný voči poveternostným podmienkam aj slnečnému žiareniu, jeho povrch nebledne a je bezúdržbový.

Záhradná zostava Ambra.

Záhradná zostava Ambra.

Je dobré tiež poznamenať, že výrobcovia nábytku myslia na plnohodnotný nábytok aj pre menšie priestory, akými sú balkóny mestských bytov a priedomí chát a chalúp. S dobrou balkónovou zostavou (obvykle dve kreslá a stôl) môžete zažívať zábavu, relax aj romantiku vo veľkom štýle aj na doslova pár metroch štvorcových.

Letný dážď? Pod altánkom žiadny problém

Záhradný altán Rysy.

Záhradný altán Rysy. Zdroj: Mountfield

 Sedávate radi na záhrade len tak pre radosť z pohľadu do prírody? Alebo si k tomu priberiete pár priateľov na rozprávanie či len peknú knižku na čítanie? Potom určite oceníte nad hlavou aj nejaký prístrešok, altán , ktorý vás v záhradnom zákutí ochráni pred slnečnými lúčmi či letnou spŕškou a dodá potrebnú dávku intimity a pocitu absolútnej pohody. Presne podľa Vašich predstáv si ich aj ľahko vybavíte vonkajším nábytkom, vankúšmi, najrôznejšími dekoráciami aj praktickým osvetlením. A konečne, altán Vám predĺži sezónu na záhrade pokojne až do prvých zimných mesiacov, pokiaľ nebudú vyložene mrazivé.

„V rozsiahlej kategórii záhradných altánov ponúkame široký sortiment kvalitných produktov pre dokonalú vonkajšiu relaxáciu. Vyberať môžete z rôznych typov altánov, vrátane luxusných altánov z cédrového dreva, ktoré Vás okúzlia svojou prirodzenou krásou a dlhou životnosťou“, vysvetľuje Jaroslav Křišťál, produktový manažér spoločnosti Mountfield. Cédrové drevo prináša do altánku neodolateľný šarm. Céder je známy svojou prirodzenou odolnosťou voči hnilobe, hmyzu a poveternostným vplyvom. Jeho jemná textúra a príjemná vôňa dodávajú altánku teplý a príjemný charakter. Cédrové drevo s postupom času získava na kráse a vďaka trvanlivosti a prirodzenému odtieňu bude altánok vyzerať elegantne a vkusne aj po mnoho rokov.

Viac o záhradnom nábytku nájdete na www.mountfield.sk .

Zdroj: PR článok Mountfield a.s.

Kategória: Záhradný nábytok
Tagy: altánok záhradné sedenie
Zdieľať článok
Pohodlné a ľahko skladovateľné: Šikovné záhradné sedenie, ktoré si dokáže vyrobiť každý domáci majsterUrob si sám

Pohodlné a ľahko skladovateľné: Šikovné záhradné sedenie, ktoré si dokáže vyrobiť každý domáci majster

Archwars: Majstri rýchlych riešeníASB.sk

Archwars: Majstri rýchlych riešení

Ako si rozmnožiť plamienok zo semien? Vysievajte hneď po dozretí a dodržujte tento postupZáhrada

Ako si rozmnožiť plamienok zo semien? Vysievajte hneď po dozretí a dodržujte tento postup