Lahodný čokoládový fondant na sviatočný stôl si pripravíte za 20 minút
Chutný tip na jednoduchý zákusok po nedeľnom obede.
{R1}
Čas potrebný na prípravu približne 20 minút
Čokoládový fondant
4 porcie
• 90 g čokolády
• 90 g masla
• 90 g cukru
• 90 g hladkej múky
• 2 vajíčka
• 2 žĺtky
Postup:
Čokoládu spolu s maslom roztopíme nad parou. Vajíčka a žĺtky vyšľaháme spolu s cukrom a zmiešame s roztopenou čokoládou a múkou. Zmes čokolády nalejeme do nádobiek, ktoré sme dvakrát vymastili maslom (po prvom vytretí maslom ich vložíme do chladničky na 5 minút a znovu vytrieme) a vysypali kakaom. Pečieme v rúre zohriatej na 180 °C približne 8 minút. Vyklopíme na tanier a podávame s malinami a iným lesným ovocím.
Kategória:
Kuchyňa, jedáleň
Zdieľať článok