Nie je doska ako doska
Hoci sú už dnešné kuchynské dosky väčšinou z veľmi odolných materiálov, ktorým náhodné škrabnutie noža veľmi neublíži, nepokúšajte čerta a na krájanie radšej používajte dosky na to určené. Vybrať si môžete z rozličných veľkostí, tvarov a materiálov. Najobľúbenejšie a hádam aj najpoužívanejšie však stále zostávajú dosky z dreva, či už bukového, brezového, alebo mimoriadne odolného tíkového. Ak chcete, aby vám drevená doska na krájanie vydržala čo najdlhšie, pravidelne ju ošetrite špeciálnym olejom.
Doska na vaľkanie a krájanie Lämplig z impregnovaného masívneho buka. Jedna strana dosky má praktický žliabok, ktorý zachytáva odtekajúcu šťavu. Rozmer: 48 × 58 cm. Cena 399 Sk. Predáva IKEA. | Farebná doska na krájanie Perfect Chef od firmy Delta Group Design z tvrdeného skla je ideálna na krájanie aj vaľkanie. Je odolná proti teplote do 250 ºC, poškriabaniu a nevstrebáva zápach. Ľahko sa čistí. Cena 399 Sk. Predáva Hofa. |
Dosky na krájanie Magasin z masívneho dreva bez povrchovej úpravy. Rozmer: 35 × 24 cm a 30 × 20 cm. Cena 129 Sk/2ks. Predáva IKEA. | Doska na krájanie Kvitto z masívneho buka a tlmiacej gumy. Rozmer: 45 × 30 cm. Cena 299 Sk. Predáva IKEA. |
Súprava dosiek na krájania Cut in half z tíkového dreva od firmy Driade má povrch ošetrený olejovým náterom. Dizajn Ed Annink. Rozmer najväčšej dosky: 46 × 30, hrúbka 4,5 cm. Cena 7934 Sk. Predáva Konsepti. |
{R1}
Kategória:
Kuchyňa, jedáleň
Zdieľať článok