Mexické placky s tromi druhmi dipu

16.04.2013  |     

Pripravte si s nami obed na mexický spôsob

Príprava: asi 2 hodiny
 

Jedna porcia obsahuje:

435 kcal (1 820 joulov)
22 g bielkovín
14,5 g tuku
53 g uhľovodíkov 
 

Suroviny na 8 porcií:

Placky:
400 g múky
1/2 ČL soli
120 ml mlieka
3 PL arašidového oleja
olej na vymastenie pekáča
 

Náplň:

400 g kuracích pŕs
1 až 2 strúčiky cesnaku
1 ČL pasty sambal oelek (z čili papričiek a soli)
2 PL limetkovej šťavy
2 PL čerstvých lístkov oregana
100 g čiernych fazúľ z konzervy
200 g koktailových rajčín
4 PL olivového oleja
1 PL limetkovej šťavy
1 PL balzamikového octu
soľ, čierne korenie
 

Postup:

1. Múku a soľ zmiešajte. Vlejte 120 ml mlieka, 2 PL arašidového oleja a podľa potreby rozrieďte vodou. Vypracujte vláčne cesto. Zabaľte ho do potravinovej fólie a uložte do chladničky. Asi po hodine ho rozdeľte na 16 častí. Každú časť ešte chvíľu hneťte a potom z nej vyvaľkajte kruh s priemerom asi 12 cm. Kruhy jemne potrite arašidovým olejom. Rúru vyhrejte na 50 °C. Na panvicu dajte trochu arašidového oleja a placky na nej pečte asi 5 minút, pritom ich z času na čas obráťte. Upečené vložte do vyhriatej rúry.
2. Kuracie prsia nakrájajte na malé kocky. Ošúpte cesnak a prelisujte ho, pridajte sambal oelek, limetkovú šťavu a 1 PL lístkov oregana. Vmiešajte kocky kuracích pŕs. Prikryté nechajte asi 1 hodinu v chlade marinovať.
3. Čiernu fazuľu z konzervy preložte na sitko a nechajte ju odkvapkať. Koktailové paradajky opláchnite a pokrájajte ich na plátky. 4 PL olivového oleja zmiešajte s limetkovou šťavou, balzamikovýcm octom, soľou, čiernym korením a zvyškom lístkov oregana. Primiešajte fazuľu a rajčiny a nechajte 30 minút postáť.
4. Na panvici rozohrejte zvyšok oleja. Kocky kuracích pŕs na nich opekajte 5 minút a stále ich pritom obracajte. Pridajte soľ a čierne korenie. Vmiešajte zmes fazúľ a rajčín.
5. Placky naplňte plnkou, dochuťte ich dipom, úhľadne zviňte – a môžete servírovať.
 
 

Mexická kuchyňa je stále dosť exotická, preto ňou ľahko ohúrite návštevu

 
Fazuľový dip:
1 konzerva (260 gramov) čiernych fazúľ
1 kapia
1 menšia červená cibuľa
3 PL limetkovej šťavy
2 PL zeleninového vývaru (z kocky)
2 PL balzamikového octu
trochu cukru
soľ, čierne korenie
na špičku noža pasty sambal oelek (čili papričky so soľou)
lístky koriandra na ozdobu
 
Ananásovo-mangový dip:
200 g čerstvého ananásu
1 malé mango
2 jarné cibuľky
1/2 zväzku koriandra
2 PL štipľavej kuracej omáčky Chili-Chicken-Sauce (ázijská špecialita)
1 PL limetkovej šťavy
3 PL pomarančovej šťavy
soľ, čierne korenie, trochu cukru
 
Rajčinový dip:
1 cibuľa
1 až 2 strúčiky cesnaku
1 zelená paprika
1 PL oleja
4 rajčiny
1 jarná cibuľka
1/2 zväzku koriandra
4 PL limetkovej šťavy
1 PL javorového sirupu (alebo hnedý cukor na dochutenie)
trocha rasce
soľ, čierne korenie


Zdroj: časopis Môj dom JAGA GROUP

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Foto dňa

Rozsiahly dom na samote sa ukrýva pod zelenou strechou

Najnovšie knihy a časopisy

Môj dom 9/2019 v predaji


8 originálnych návštev




Predplatné

 

Kúpiť v e-shope

 

 

 

 

 

 

Najnovšie príspevky