Technológie

Stavebné technológie šetrné k životnému prostrediu. Prečítajte si, ako najefektívnejšie využijete solárne panely a vykurovacie telesá.

Pohlcovač vlhkosti Henkel vedľa umývadla.
Technológie

Nadbytočná vlhkosť v domácnosti: Prichádza riešenie pre zdravšie a komfortnejšie bývanie

Vlhkosť v domácnosti je často podceňovaným, no závažným problémom, ktorý môže mať škodlivý vplyv na naše zdravie a pohodu. Pohlcovače vlhkosti Ceresit Stop sú lídri v tejto oblasti riešení problémov s vlhkosťou v domácnosti a prispievajú k zdravšiemu a komfortnejšiemu životnému prostrediu.

Vizuál Zodpovedne pre budúce generácie s rôzne označenými cementmi od Danucem.
Technológie

Danucem prináša inovatívnu eko-klasifikáciu svojich cementov

Udržateľnosť už nie je výsada, je to nevyhnutnosť. Spoločnosť Danucem sa preto zaviazala, že k výrobe svojich stavebných materiálov bude pristupovať zodpovedne, s rešpektom k budúcim generáciám. Výsledkom, z ktorého môže ťažiť zákazník aj celá spoločnosť, je transparentný označovací systém ECO2 CLASS. Ten poskytuje prehľad o CO2 stope každého z jej cementových výrobkov.

polyform recyklácia EPS
Technológie

Recyklácia je spoločná cesta k lepšiemu domovu

Hlavným cieľom spoločnosti Polyform je znížiť množstvo EPS, ktoré končí na skládkach, a zlepšiť tak ochranu životného prostredia.

tepelné čerpadlo Protherm pokryté námrazou
Technológie

Prísne testované a maximálne odolné. Také sú tepelné čerpadlá

Ešte pred príchodom k vám domov prejde tepelné čerpadlo prísnym testovaním. Počas vývojovej fázy je to vyše 300 testov. V klimatickej komore zvládne teploty -25 až 48 °C, čelí vlhkosti do 100 %, slanej hmle i striekajúcej vode. A kým opustí výrobu, ešte raz ho kompletne skontrolujeme.

žena sedí na posteli v miestnosti so strešnými oknami
Aktuality

Spríjemnenie pobytu v interiéri tieniacimi doplnkami

S pomocou tieniacich doplnkov VELUX teraz nielen zabránite nadbytočnému množstvu svetla a tepla vo vašej domácnosti, ale vďaka novej kolekcii roliet VELUX Nature prinesiete svojmu domovu aj harmóniu prírody.

rodina pri vetracej jednotke Zehnder
Aktuality

Klimatický modul Zehnder ComfoAir: optimálne temperovaný vzduch aj bez klimatizácie

Chcete mať doma čerstvý zdravo temperovaný vzduch a optimálnu vlhkosť a nechcete sa doma cítiť ako v chladničke? Ide to aj bez klimatizácie - pohodlne a s úsporou.

muž a žena si pozerajú klimatizáciu
Technológie

Najčastejšie mýty o klimatizáciách. Odborníci ich vyvrátili

Klimatizácia vám môže spôsobiť zdravotné problémy. Klimatizácia je taká hlučná, že sa pri nej nevyspíte. Používanie klimatizácie vám zvýši účty za elektrinu. Klimatizácia je zbytočný luxus, pretože ju využijete len dva tri mesiace v roku. Počuli ste už niekedy tieto frázy? O klimatizáciách sa šíri niekoľko nepravdivých informácií. S odborníkmi zo ZSE sme vyvrátili tie najznámejšie mýty o klimatizáciách.

tepelné čerpadlo Protherm_GeniaAir_Mono
Technológie

Nielen pre ekonadšencov! Tepelné čerpadlá sú tu pre všetkých

O tepelných čerpadlách sa dá trochu zveličene povedať, že sú to len také „biele krabice“. Zabezpečujú však pohodlie v domácnosti počas celého roka. Šetria prevádzkové náklady a znižujú uhlíkovú stopu.

muž a žena na bielej pohovke s počítačom
Technológie

Plánujete rekonštruovať dom? Doprajte si vďaka dotáciám tepelné čerpadlo!

Rekonštrukcia rodinného domu je dnes významným krokom k väčšej efektivite vykurovania, keďže dokáže vo výraznej miere znížiť požiadavky na teplo aj náklady na prevádzku. Hoci Slováci ešte stále kúria najčastejšie plynom a drevom, mnohí zvažujú prechod na tepelné čerpadlá. Keďže sú ekologické, nízkonákladové a neprodukujú splodiny, majú potenciál stať sa už čoskoro pri rekonštrukcii jednotkou.

vonkajšie žalúzie na rodinnom dome
Technológie

Montáž vonkajších žalúzií nie je žiadna veda

Medzi najväčšie výhody vonkajšieho tienenia patrí bezpochyby dokonalé zatemnenie a ochrana pred slnečnými lúčmi. Málo z nás si však uvedomuje aj to, že montážou vonkajších žalúzií ušetríme ročne v domácnosti značné financie za klimatizáciu aj vykurovanie. Implementácia tienenia navyše nie je nijako zložitá.