Rodinné bazény: Jednoduchá inštalácia, celoročné potešenie

20. 06. 2024 Zdieľať

Vonkajšie teploty stúpajú a s nimi aj túžba po osviežení. Hľadáte rýchlu a jednoduchú cestu k vlastnému kúpaniu? Láka Vás priezračná hladina krištáľovo čistej vody, radosť Vašich najbližších, lákavé osvieženie aj nekonečné vodné radovánky v príjemnom súkromí vlastnej záhrady? Nadzemné bazény predstavujú ideálne riešenie pre tých, ktorí chcú uniknúť horúčave a to aj bez nutnosti veľkých stavebných úprav. V tomto článku sa pozrieme na to, ako nadzemné bazény menia spôsob, akým trávime letné dni a prečo sú stále populárnejšie medzi rodinami hľadajúcimi pohodlie domova.

Ako nakupovať?

 Jednu z najdôležitejších rolí bude hrať zrejme cena. Bazén môžete zaobstarať v cene už od niekoľko sto eur až tisíce eur – to už sa jedná o luxusné kopané bazény. Čo sa týka výberu konkrétneho typu, je múdre dať na radu odborníkov, ktorí sa na realizáciu bazénov dlhodobo špecializujú a majú teda bohaté skúsenosti – a u takých si bazén tiež zaobstarať. Čo všetko ponúka trh v kategórii bazénov s rýchlou inštaláciou?

Bazény Azuro s možnosťou čiastočného alebo úplného zapustenia

„Vďaka vysokej kvalite a mnohým ďalším prednostiam sú už niekoľko rokov u nás veľmi obľúbené rodinné bazény Azuro Vario a Azuro Ibiza. Dajú sa postaviť na akomkoľvek pevnom a rovnom povrchu. Bez nutnosti výkopu alebo betónovania podkladu. Na upravenej ploche ich svojpomocne inštalujete aj bez odbornej pomoci za jediný deň,“ hovorí Jan Linhart, produktový manažér spoločnosti Mountfield. Ale ak budete chcieť, môžete si ich tiež čiastočne alebo úplne zapustiť do zeme a to vrátane svahu. A ako jediné na trhu majú tú ohromnú výhodu, že ich môžete „posadiť“ aj do svahovitého pozemku.

Ovál, alebo kruh?

To záleží na individuálnej voľbe a preferenciách každého záujemcu. A samozrejme aj na veľkosti priestoru, ktorý máte pri dome, chate či chalupe k dispozícii. Bazény Azuro sú totiž vyrábané nielen v kruhovom a oválnom tvare, ale aj v rôznych veľkostiach a dokonca aj v dvoch modelových radách. 

Azuro Vario

Rodina sa kúpe v okrúhlom bazéne Azuro pri terase rodinného domu.

Zdroj: Mountfield

Ide o ekonomickejší modelový rad bazénov Azuro . Vybrať si môžete z piatich kruhových modelov s priemerom až 5,5 metra as hĺbkou až 1,2 metra. Pokiaľ máte na záhrade viac miesta, môžete siahnuť po niektorom z oválnych modelov, ktoré sú k dispozícii v dĺžke 5,5 alebo 7,3 metrov, so šírkou 3,7 metra as hĺbkou 1,2 metra. To už sú úctyhodné rozmery, ktoré si nezadajú s veľkosťou luxusných zapustených bazénov. Ponúka mnoho variantov, ktoré si môžete podľa vkusu a potrieb kombinovať. Každý si môže vybrať nielen veľkosť a tvar, ale aj vzhľad svojho bazéna Azuro Vario , a to voľbou obvodovej steny s atraktívnym dekorom dreva, kameňa alebo so šedým lakom a voľbou zo štyroch elegantných dekorov vnútornej fólie. Prakticky sa teda nemôže stať, že by susedia v ulici mali rovnaký bazén.

Azuro Ibiza 

Oválny zapustený bazén pri rodinnom dome.

Medzi rodinnými bazénmi stojí modelový rad Azuro Ibiza na najvyššej, prémiovej priečke. Tieto bazény s extrémne zosilnenou špeciálnou oceľovou stenou sú ponúkané v 20 modelových variantách, a to v kruhovom prevedení s priemerom až 5 metrov av oválnom prevedení s dĺžkou až 7 metrov a šírkou až 3,5 metra. Na výber sú aj hĺbky 1,2 alebo 1,5 metra. Dekor vnútornej zosilnenej fólie s vysokou trvanlivosťou a vysokou odolnosťou proti UV žiareniu sa ponúka v dvoch prevedeniach – elegantnej mozaike alebo tyrkysovo modrej farbe. Tiež vonkajšiu farbu obvodových stien si môžete zvoliť podľa svojho vkusu tak, aby ladila s okolím bazéna. Na výber sú dve možnosti – antracit a hnedá. O vysokej kvalite týchto bazénov svedčí aj poskytovaná záruka v dĺžke 7 rokov.

Výbava ako pri luxusných bazénoch

Muž čistí bazén pomocou poloautomatického vysávača.

Poloautomatický bazénový vysávač Zander

„Bazény Azuro Vario a Azuro Ibiza sa eleganciou a poskytovaným komfortom veľmi blížia luxusným zapusteným bazénom. V spojení s pieskovou filtráciou k nim pripojíte aj výbavu, ktorá je inak určená práve pre bazény z vyšších kategórií a to napríklad tepelné čerpadlo, vďaka ktorému si kúpaciu sezónu v príjemne teplej vode poriadne predĺžite. Poloautomatický alebo plne automatický bazénový vysávač Vám navyše výrazne uľahčí starostlivosť o bazénovú vodu, takže ju budete mať neustále krištáľovo čistú,“ vysvetľuje Jan Linhart z Mountfieldu.

Rýchlo a lacno

Na bežné letné osvieženie postačí nadzemné gumové bazény Swing s nafukovacími prstencami alebo s rámovou konštrukciou, ktoré sa dajú zaobstarať v kruhovej aj oválnej verzii. Ich prednosťou je nízka obstarávacia cena a predovšetkým veľmi jednoduchá a rýchla inštalácia. Napriek tomu, že ide o najnižšiu kategóriu vo svete bazénov, je možné si už aj u nich dopriať istý komfort. A to vďaka posledným novinkám, ako je špeciálne vyvinutá piesková filtrácia, dávkovač chlóru alebo ohrev vody. Je možné nimi však vybaviť aj staršie a už prevádzkované bazény.

Nafukovacie bazény Swing sú najjednoduchšie zo všetkých bazénov. Svojou konštrukciou umožňujú bazén v okamihu potreby pripraviť na kúpanie do niekoľkých minút a neskôr, podľa ľubovôle opäť zbaliť a uschovať. Potrebujete bazén presťahovať napríklad na jediný víkend niekam inam? „Pri bazénoch SWING to nie je žiadny problém. Kedykoľvek ich totiž ľahko vypustíte pomocou zabudovaného výpustného ventilu. Bazény SWING sú navyše absolútne bezpečné vďaka pružnému materiálu, ktorý je však zároveň veľmi odolný proti mechanickému poškodeniu“, dodáva Kateřina Toupalová, produktová manažérka spoločnosti Mountfield.

Rodina sa zabáva v nafukovacom bazéne na záhrade.

Nafukovací bazén Swing.

Bazény Swing Frame s pevnou rámovou konštrukciou sú určené pre nenáročné letné kúpanie na záhrade pri dome, na chate alebo chalupe. Ich zostavenie a sprevádzkovanie je ešte rýchlejšie, takže ich pokojne môžete kedykoľvek aj vypustiť, zbaliť a presunúť na iné miesto alebo na zimu uskladniť pod strechou. Tiež tu je veľký výber – celkom z 8 modelov v rôznych veľkostiach as rôznym dekórom. „Obľúbené bazény z radu Swing Frame je možné vďaka rýchlospojkám zostaviť bez náradia. Potom stačí rozvinúť fóliu a napustiť vodu. Je to opäť veľmi rýchle a ľahké,“ vysvetľuje Kateřina Toupalová z Mountfieldu. Vonkajší dekór steny týchto bazénov môže byť navyše modrý, ale tiež napríklad s dekórom kameňa alebo ratanu, záleží na estetickom vkuse každého človeka.

Rodina relaxuje v záhradnom bazéne s oceľovou konštrukciou.

Rámový bazén Swing Frame ratan.

Keď sa potom slnko pomaly skloní za obzor a voda v nadzemnom bazéne získa zlatistý odlesk, uvedomíme si, že najlepšie spomienky sa tvoria práve tu, vo vlnách našich vlastných záhrad. Nadzemné bazény nie sú len symbolmi letnej radosti, ale aj oázami pokoja, kde môžeme uniknúť od každodenného zhonu. Tak prečo čakať? Vytvorte si svoj vlastný vodný svet a nechajte každý deň byť dobrodružstvom plným osviežujúcich okamihov.

Viac informácií o bazénoch nájdete na www.mountfield.sk.

Zdroj: PR článok Mountfield a.s.

Kategória: Zakladanie záhrady
Tagy: bazény nadzemné bazény nafukovacie bazény záhradné bazény
Zdieľať článok
Ako pripraviť bazén na sezónu? Odpovede na najčastejšie otázky a praktické rady, ako ušetriťUrob si sám

Ako pripraviť bazén na sezónu? Odpovede na najčastejšie otázky a praktické rady, ako ušetriť

Aké nebezpečenstvá striehnu na záhrade? Niektoré len ťažko dostať pod kontroluUrob si sám

Aké nebezpečenstvá striehnu na záhrade? Niektoré len ťažko dostať pod kontrolu

Rozmnožujete si rastliny pomocou listov? Neurobte túto zásadnú chybu!Záhrada

Rozmnožujete si rastliny pomocou listov? Neurobte túto zásadnú chybu!

Žiadatelia o dotáciu na obnovu domu majú 15 dní na to, aby svoju online žiadosť poslali do agentúryASB.sk

Žiadatelia o dotáciu na obnovu domu majú 15 dní na to, aby svoju online žiadosť poslali do agentúry