Grilovacia sezóna odštartovaná! Vyskúšajte domácu bylinkovú salsu
Ostrieľaných fanúšikov BBQ určite k zahájeniu sezóny neodradilo nie práve prajné počasie a teploty tejto sezóny.
Nadšenci grilovania sa už dávno presunuli na svoje terasy či do prírody a začali sa sociálne aktivovať s priateľmi či rodinou pri chrumkavom jedle s nezameniteľným dymovým „ odórom“. Ak na chuť grilovačiek iba prichádzate, možno vám príde vhod zopár nasledujúcich rád.
Čo grilovať?
Klasikou je kuracie mäso a bravčová krkovička. Obľúbené sú aj burgre, klobásky, špízy. Nebojte sa hovädzích steakov, rýb, a samozrejme zeleniny. Všetky vymenované pokrmy vyžadujú menej náročnú prípravu ako bravčové mäso.
Ako na to?
Rump steak je dobré nechať pred grilovaním 30 minút odležať pri izbovej teplote. Pred úpravou stačí osoliť, okoreniť a potrieť olivovým olejom. Na rozpálenom grile pečte 5 minút z každej strany. Po preložení na tanier ho ochuťte citrónovou šťavou, prikryte alobalom a nechajte 10 minút odpočinúť.
Viac chutných inšpirácií, aj na domácu salsu, nájdete na vdobrom.sk.
Text: Denisa Slančová
Foto: isifa/Shutterstock