Zdroj: isifa/Shutterstock

Grilovacia sezóna odštartovaná! Vyskúšajte domácu bylinkovú salsu

30. 05. 2023 Zdieľať

Ostrieľaných fanúšikov BBQ určite k zahájeniu sezóny neodradilo nie práve prajné počasie a teploty tejto sezóny.

Nadšenci grilovania sa už dávno presunuli na svoje terasy či do prírody a začali sa sociálne aktivovať s priateľmi či rodinou pri chrumkavom jedle s nezameniteľným dymovým „ odórom“. Ak na chuť grilovačiek iba prichádzate,  možno vám príde vhod zopár nasledujúcich rád.

Čo grilovať?

Klasikou je kuracie mäso a bravčová krkovička. Obľúbené sú aj burgre, klobásky, špízy. Nebojte sa hovädzích steakov, rýb, a samozrejme zeleniny. Všetky vymenované pokrmy vyžadujú menej náročnú prípravu ako bravčové mäso.

lososový steak na grile

Zdroj: isifa/Shutterstock

Ako na to?

Rump steak je dobré nechať pred grilovaním 30 minút odležať pri izbovej teplote. Pred úpravou stačí osoliť, okoreniť a potrieť olivovým olejom. Na rozpálenom grile pečte 5 minút z každej strany. Po preložení na tanier ho ochuťte citrónovou šťavou, prikryte alobalom a nechajte 10 minút odpočinúť.

Viac chutných inšpirácií, aj na domácu salsu, nájdete na vdobrom.sk.

Text: Denisa Slančová
Foto: isifa/Shutterstock

Kategória: Relax
Tagy: grilovačka
Zdieľať článok
Dostali ste ľaliu v črepníku? Do záhrady ju môžete vysadiť v týchto termínochZáhrada

Dostali ste ľaliu v črepníku? Do záhrady ju môžete vysadiť v týchto termínoch

11 najčastejších chýb pri ochrane základov domuUrob si sám

11 najčastejších chýb pri ochrane základov domu

Ako zrecyklujete starú zeminu z kvetináčov, aby ste ju znovu mohli použiť? Je to jednoduché a naviac aj ušetríte!Urob si sám

Ako zrecyklujete starú zeminu z kvetináčov, aby ste ju znovu mohli použiť? Je to jednoduché a naviac aj ušetríte!

Koniec greenwashingu? Klamlivé a zavádzajúce tvrdenia majú rôzne podoby. Nevyhýbajú sa ani stavebníctvuASB.sk

Koniec greenwashingu? Klamlivé a zavádzajúce tvrdenia majú rôzne podoby. Nevyhýbajú sa ani stavebníctvu