Veľký byt na pešej zóne v centre Piešťan pre náročného majiteľa

24.01.2020  |     

Priestranný piešťanský byt si vyžadoval dôkladnú rekonštrukciu. Nachádza sa na prvom poschodí historického domu z roku 1938.

Majiteľ bytu chcel interiér prispôsobiť novej funkcii – po premene má slúžiť najmä na relaxáciu a rozptýlenie, vrátane organizovania súkromných večierkov. Preto mu architekti dali názov Men´s Choice II.

Základom celej rekonštrukcie je spojenie dvoch veľkorysých priestorov. Jednej kombinuje súkromnú a spoločenskú časť, nachádza sa v ňom hala, pracovný priestor a priestor na spanie doplnený o kúpeľňu.

Druhý priestor tvorí priestranná spoločenská miestnosť určená na relax a zábavu. Môžete tu sledovať televíziu, čítať knihu, baviť sa so spoločnosťou alebo v kuchynskej časti pripraviť chutnú večeru pre priateľov. Kuchynskú linku autori projektu nazývajú „čiernym oltárom“, netreba dvakrát hádať prečo.

Čiernobiely kontrast zjemňuje dubové drevo

Kuchyňa nie je jediným čiernym miesto v interiéri. Čiernobielu kombináciu nájdete všade. Atmosféru harmonizuje prírodná textúra dubového dreva. Zaujímavo pôsobia aj odhalené tehly, nafarbené na čierno. Exkluzivitu interiéru podčiarkuje výber špeciálnych kúskov nábytku od známych značiek B&B Italia, Porro alebo Moooi. Finálny efekt? Luxusná mozaika netradičných detailov a originality so sofistikovaným nadčasovým dizajnom.

Tip: Všetko pre rekonštrukciu na jednom mieste

Najzaujímavejšie detaily pánskeho bytu 

Atypických detailov v tomto nevšednom byte nájdeme mnoho. V spoločenskej zóne nás zaujal strop nad jedálenským stolom, koberec pod ním, ktorý prechádza zo sivej až do čiernej farby, veľká a určite pohodlná pohovka, spomínané odhalené tehly, nafarbené na čierno. Efektne pôsobí aj drevený obklad steny za televízorom – celý priestor zmäkčuje. 

V hale architekti použili dlažbu s 3D efektom, samozrejme, opäť v tónoch bielej, sivej a čiernej a rôzne dekorácie. Rovnaká dlažba je aj v kúpeľni, dokonca i na stenách, nielen na podlahe. Nájdete ju ako zaujímavý detail aj v záhlaví postele. V tomto byte nie je samostatná spálňa – posteľ je od haly oddelená len zástenou v záhlaví. Čo poviete na takéto riešenie?

Men´s Choice II

Architektonický ateliér: AT26 architects
Autori: Branislav Loskot, Peter Kukučka, Jaroslav Takáč 
Spolupracovníci: Adam Kuzma, Juraj Benko, 
Lokalita: Piešťany
Celková podlahová plocha: 148 m2

Sabína Zavarská
Foto: Jakub Dvořák

Tagy:
byty rekonštrukcia bytu pánske byty

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Foto dňa

Ako sa snúbi škandinávsky štýl s anglickou klasikou?

Najnovšie knihy a časopisy

Urob si sám 2/2020
v predaji


Časopis pre domácich majstrov




Predplatné

 

kúpiť v eshope

 

 

Najnovšie príspevky