Zdroj: Velux

Pohodlné bývanie s tienením VELUX

22. 07. 2024 Zdieľať

Podkrovie je obzvlášť náchylné na vysoké teploty. S príchodom horúcich dní sa udržanie príjemnej teploty pod vašou strechou preto stáva výzvou. Na scénu prichádzajú vonkajšie rolety VELUX – dokonalé riešenie na udržanie príjemného a energeticky úsporného podkrovia počas celého roka.

Strešné okná sú vynikajúcim doplnkom každého domu, pretože poskytujú dostatok prirodzeného svetla, lepšie vetranie a pocit vzdušnosti. Zvyšujú estetický vzhľad vášho obytného priestoru a prispievajú k zdravšiemu vnútornému prostrediu. Bez vhodného vonkajšieho tienenia však môžu byť výhody strešných okien obmedzené nadmerným teplom a UV žiarením. Absencia externých tieniacich prvkov môže výrazne ovplyvniť kvalitu bývania, preto je nevyhnutné integrovať účinné riešenia tienenia na dosiahnutie optimálneho komfortu.

Chladené podkrovie nemusí byť iba snom

Jednou z kľúčových výziev, ktorým majitelia domov čelia, je regulácia teploty v podkroví počas horúcich letných mesiacov. Riešenie spočíva v účinnom vonkajšom tienení strešných okien. Vonkajšie tieniace prvky VELUX blokujú slnečné žiarenie, čím zabraňujú prenikaniu nadmerného tepla do vášho domu. Vďaka tomu je vaše podkrovie chladnejšie a príjemnejšie. Okrem toho tieto tieniace prvky chránia váš nábytok pred škodlivými účinkami škodlivého UV žiarenia.

Dve dievčatá sedia na sedačke v podkrovnej izbe pod oknami so žauziami.

Zdroj: Velux

 

Moderné a štýlovéDávno sa skončili časy, kedy tienenie strešných okien predstavovalo len tenkú vnútornú roletu. Súčasné tieniace prvky pre strešné okná predstavujú štýlovú aktualizáciu, vyznačujú sa elegantným dizajnom a modernými materiálmi, ktoré zlepšujú funkčnosť aj vzhľad. Spoločnosť VELUX ponúka rôzne riešenia exteriérového tienenia, ktoré spájajú špičkovú tepelnú ochranu s estetickým vzhľadom a praktickosťou.

Matka s dvoma deťmi pri hre v podkrovnej izbe s exteriérovými žalúziami.

Zdroj: Velux

Ich ľahké vonkajšie rolety vyrobené z odolnej tkaniny s povrchovou úpravou z PVC sú konštruované tak, aby odolávali náročným poveternostným podmienkam, čo zaručuje ich dlhú životnosť a spoľahlivý výkon. Tieto rolety dokážu znížiť prichádzajúce teplo až o 93 %, účinne blokujú svetlo a znižujú vonkajší hluk, čím vytvárajú pokojné prostredie. Inštaláciou týchto roliet na strešné okná VELUX možno počas leta znížiť vnútornú teplotu až o 6,2* stupňa Celzia. Okrem príjemnejšej vnútornej klímy vám vonkajšie rolety VELUX zabezpečia aj vyšší životný komfort. Rolety majú diaľkové solárne ovládanie, čím sa eliminujú problémy s káblami a poskytujú spoľahlivý výkon za každého počasia.

Okrem ľahkých vonkajších roliet ponúka spoločnosť VELUX aj vonkajšie markízy, ktoré dokážu znížiť teplotu v interiéri o 4,9 stupňa Celzia. Tieto markízy sú vybavené priehľadnou sieťovinou, ktorá poskytuje účinnú ochranu pred teplom a zároveň zachováva výhľad. Pre najdokonalejšiu ochranu pred letnou horúčavou, tepelnú izoláciu v zime a úplné zatemnenie sú tu vonkajšie rolety VELUX, ktoré môžu znížiť vnútornú teplotu až o 6,3 stupňa Celzia.*

Muž pri čítaní knihy v podkrovnej miestnosti ovláda ovládačom na stene exteriérovú markízu.

Zdroj: Velux

Udržateľné bývanie má meno VELUX

Začlenením tieniacich systémov VELUX do vášho domu urobíte krok k vytvoreniu energeticky úspornejšieho a ekologickejšieho obytného priestoru. Znížením závislosti od klimatizácie nielenže výrazne ušetríte na účtoch za energiu, ale aj znížite svoju uhlíkovú stopu. Vďaka tomu je tienenie VELUX trvalo udržateľnou voľbou pre majiteľov domov, ktorí sa starajú o životné prostredie. Využite plný potenciál svojho domova so značkou VELUX a vychutnajte si prostredie, ktoré je krásne presvetlené, dobre vetrané a bez problémov prepojené s prírodou. Spoznajte rozdiel, ktorý dokáže vytvoriť dômyselný dizajn, a vylepšite si bývanie ešte dnes.

Viac sa dozviete na: www.velux.sk

* Údaje zo simulovanej južne orientovanej miestnosti s dvoma najpredávanejšími strešnými oknami VELUX GLL 61 vo veľkosti MK06 (780 x 1178 mm), júl – august 2023, zhotovené v Bratislave. Na základe štúdie VELUX 2023 o vplyve doplnkov počas leta.

Zdroj: PR článok VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Kategória: Okná
Tagy: interiérové tienenie strešné okná tienenie okien
Zdieľať článok
Drevenica s tradičným štýlom vyniká nielen krásnym výhľadom. Interiér s rustikálnou kachľovou pecou vás dostane!Urob si sám

Drevenica s tradičným štýlom vyniká nielen krásnym výhľadom. Interiér s rustikálnou kachľovou pecou vás dostane!

Nožnice neodkladajte ani teraz! Využite vrcholiace leto na rez týchto rastlínZáhrada

Nožnice neodkladajte ani teraz! Využite vrcholiace leto na rez týchto rastlín

Ako sadiť voľnokorenné ovocné stromy? Výsadbu si naplánujte hneď po kúpe a dodržte tieto krokyZáhrada

Ako sadiť voľnokorenné ovocné stromy? Výsadbu si naplánujte hneď po kúpe a dodržte tieto kroky

TOP tip na horúce dni: Vyrobte si jednoduchú zavlažovaciu nádobu, ktorá dopraví vlahu priamo ku koreňomZáhrada

TOP tip na horúce dni: Vyrobte si jednoduchú zavlažovaciu nádobu, ktorá dopraví vlahu priamo ku koreňom