Viete, ako správne mraziť potraviny?
18. 10. 2023
Zdieľať
Aj mraznička patrí k spotrebičom, ktoré nám vedia ušetriť čas, aj peniaze. Viete však, čo do nej patrí a čo nie?
Nakupovať vo väčších objemoch sa často javí ako výhodné a rozumné. Ale len za predpokladu, že dokážete pokrmy uchovať tak, aby nestratili nič zo svojej kvality či čerstvosti.
Zopár praktických rád
- Potraviny skladujte vo vákuových vreckách. Ideálne bude, ak ich aj zatavíte. Ušetríte miesto v zásuvkách a navyše sa pokrm neznehodnotí. Druhou možnosťou sú vákuové dózy.
- Vrecká alebo dózy vždy popíšte, čo sa týka obsahu, objemu, ale aj dátumu uskladnenia.
- Obsah vyberajte chronologicky podľa dátumu vloženia.
Ako dlho?
Dobre uzavretá zelenina či ovocie vydržia celú sezónu – hovädzie, divina či kuracie mäso 10 mesiacov, ryby 4 mesiace, bravčové pol roka, mleté mäso 3 mesiace, údeniny 2 mesiace.
Tip
Vákuovo balené údeniny môžete skladovať počas doby trvanlivosti aj v chladničke.
Viac tipov na správne mrazenie potravín nájdete v článku na webe vdobrom.sk.
Kategória:
Domáce spotrebiče
Zdieľať článok