Zdroj: Oresi/Dušan Křístek

Pán Tymián nám prezradil, ako si vybrať kuchyňu, v ktorej je radosť variť. Zásadná je funkčnosť, ale musí sa aj páčiť!

08. 02. 2023
Zdieľať

Foodbloger a kulinársky perfekcionista Dalibor Rakoczy, známy ako Pán Tymián, sa vareniu začal venovať, keď sa pred rokmi presťahoval do zahraničia. Po návrate na Slovensko rozbehol pop-up koncept Čarovná záhrada, vlastnú výrobňu so sériou prémiových produktov určených na domáce varenie a youtubovú reláciu. Chcel by sa stať inšpiráciou pre ľudí, aby si našli pozitívny vzťah k jedlu. Lebo jedlo je láska.

Pre Dalibora je jedlo láska. Vareniu sa začal venovať v zahraničí a keď sa plánoval presťahovať z Liverpoolu do New Yorku, prišla pandémia a zaviala ho naspäť na Slovensko.

„Keď bola znova možnosť odísť do New Yorku, povedal som si, že to by bola ľahšia cesta. Ostať tu a dokázať niečo v gastre je ťažšia cesta, tak som si ju zvolil,“ spomína si na svoje rozhodnutie. Začal variť pre publikum na Instagrame, rozbehol pop-up koncept Čarovná záhrada, vlastnú výrobňu so sériou prémiových produktov určených na domáce varenie a youtubovú reláciu.

Kuchyňa foodblogera Pána Tymiána

„Vedel som, že potrebujeme ostrovček s varným telesom. Je to pre mňa pohodlné a praktické, keď varím a za sebou mám umývadlo, rúru a chladničku,“ spomína na svoje požiadavky na kuchyňu snov Pán Tymián. Zdroj: Oresi/Dušan Křístek

A ako si vyberal kuchyňu?

„Bežní ľudia si kuchyňu vyberajú podľa ceny a podľa toho, či sa im páči. Kuchár sa na ňu pozerá úplne inak. Má výhodu v tom, že dokáže umiestniť spotrebiče okolo seba tak, aby pri čo najmenšej námahe dosiahol čo najlepší výsledok. Logistika je v tomto úplne zásadná.“ Úspech novej kuchyne však nestojí len na jej funkčnosti. „Duša kuchyne je aj v jej vizuáli. Je teda veľmi dôležité aj to, ako vyzerá,“ zdôrazňuje foodbloger.

Dalibor vedel, čo v jeho kuchyni nesmie chýbať. „Myslím si, že každý kuchár má rád ostrovčeky, ja tiež. Mať pred sebou varný priestor a za sebou ďalšiu výbavu je nesmierne praktické. Je to oveľa praktickejšie ako jeden dlhý slíž či ‚elko‘. Vždy som ostrovček chcel a nikdy som ho nemal. Teraz si ho užijem.“

Rozhovor s foodblogerom Pánom Tymiánom nájdete na ďalšej strane. 

1 / 2
Kategória: Kuchyňa, jedáleň
Tagy: kuchynské ostrovčeky plánovanie kuchyne rozhovor varenie zariaďovanie kuchyne
Zdieľať článok

Diskusia