Rybací vývar
Zdroj: shutterstock.com

Rybacia polievka na štedrovečerný stôl

21. 12. 2022 Zdieľať

Súčasťou štedrovečernej tabule je rybacia polievka, ktorej základom je, samozrejme, poctivý rybací vývar. Potom je už len na vás, nakoľko pustíte uzdu fantázie a doplníte ďalšie ingrediencie. Alebo sa necháte inšpirovať nasledujúcimi receptami.

Halászlé

Budete potrebovať:

1 kapra, rybie hlavy, odrezky, 2 PL bravčovej masti, 0,5 kg cibule, 3 PL mletej papriky, 2 feferónky, korenie celé čierne, 5 strúčikov cesnaku, 50 ml paradajkového pretlaku, 3 paradajky, 3 papriky, soľ

Halázsle

Zdroj: shutterstock.com

Kapra rozporciujeme, pekné kúsky nasolíme a odložíme nabok. Do veľkého hrnca vložíme zvyšky kapra, hlavy, soľ, celé čierne korenie, cesnak, feferónky, rajčiny, zelené papriky. Zalejeme vodou a varíme 2 až 3 hodiny do oddelenia mäsa od kostí. Potom všetko prepasírujeme cez nie úplne jemné sito. Cibuľu nakrájanú na malé kocky vložíme do hrnca s bravčovou masťou a restujeme do zlatohneda. Potom pridáme prepasírovaný vývar, prisypeme mletú papriku a necháme zovrieť. Zmes rozmixujeme ponorným mixérom a 10 minút pred koncom varenia vložíme kúsky ryby.

Recept na číry rybací vývar a lososový chowder si môžete pozrieť na webe vdobrom.sk.

Kategória: Kuchyňa, jedáleň
Tagy: Vianoce
Zdieľať článok